• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Mizerne nagrade za evropske prvake

Hrvatski vaterpolisti i stručni štab dobili nagrade od svoje vlade sa kojima mogu da odu na ljetovanje i plate večeru. Rudić: "Ponižavajuće...".

 VATERPOLO: Mizerne nagrade za evropske prvake Izvor: MONDO

Neadekvatno nagrađivanje uspjeha nacionalnih timova i sportista nije samo karakteristika u Srbiji. Slično se dešava i u Hrvatskoj.

Hrvatski mediji izvještavaju da je tamošnja vlada odlučila da vaterpoliste, koji su osvojili zlatnu medalju nagradi sa po 3.500 evra (27.000 kuna), a selektor i članovi stručnog štaba još manje - 16.200 kuna.

To je razbjesnilo selektora "barakuda" Ratka Rudića koji je izjavio da će ozbiljno da razmisli da li će da ide po nagradu.

"Nije u pitanju iznos, već je riječ o ponižavanju. Takav je tretman sporta kod nas", kaže Rudić, koji je Hrvatima donio prvo evropsko zlato.

U intervjuu za Tportal.hr, Rudić je rekao da bi trebalo izmijeniti Zakon o sportu koji nije riješio kriterijume finansiranja.

"Čak zaostajemo za komšijama u vrednovanju sportskih rezultata. Nije stvar samo u nagrađivanju sportista, nego tako motivišete roditelje da šalju djecu u sport. Zanemaruje se da kroz sport sklanjamo djecu od loših stvari", rekao je Rudić.

Hrvatski selektor vjeruje da će njegov tim biti najbolji i na Olimpijskim iograma u Londonu 2012. godine, a za prripreme će koristiti i nauku. Naime, planira da sa naučnicima analizira igre, utakmice sa minulog Evropskog prvenstva.

"Rezultati tog projekta poslužiće nam za pripremu nastupa na OI, to neće svi imati", kaže Rudić.

Na pitanje da li će možda obrijati svoj zaštitni znak - brkove, ako Hrvatska bude prva na OI, Rudić je odgovorio odrečno:

"Ni zbog čega ne bih obrijao brk, niti bih zbog sportskog rezultata učinio nešto slično, poput brijanja glave. Jedino pristajem da skočim u vodu kad osvojim zlato".

(MONDO - foto: Jutarnji.hr)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC