• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković stigao u Beograd: Umoran, ali motivisan

Najbolji srpski teniser priznaje da je iscrpljen poslije US opena, ali i tvrdi da će biti spreman za polufinale Dejvis kupa.

 Đoković stigao u Beograd: Umoran, ali motivisan Izvor: MONDO

Novak Đoković je stigao! Finalista US opena, koji je meč za trofej sa Rafaelom Nadalom završio u noći između ponedeljka i utorka po srednjeevropskom vremenu, došao je u Beograd i misli usmjerio na polufinale Svjetske grupe I Dejvis kupa.

Jasno je da je najbolji srpski teniser umoran poslije iscrpljujućih mečeva sa Rodžerom Federerom i Nadalom, ali je u Njujorku pokazao da je opet u top formi i da će biti ubitačno oružje protiv Čeha (od petka do ponedeljka u Beogradskoj areni).

"Igrao sam odličan turnir u Njujorku, prikazao možda i svoj najbolji tenis u posljednjih 12 mjeseci. Moram da budem zadovoljan turnejom po SAD, vratio sam samopouzdanje i vrlo sam srećan zbog toga", rekao je Đoković na konferenciji za novinare.

"Sada sam pomalo iscrpljen, ali to je sasvim normalno. A za ovakav istorijski meč uvijek može da se nađe dodatni motiv i energija... Spreman sam već za prve mečeve u petak", dodao je Novak.

Češku će na meču u Beogradu u singlu predstavljati sedmi teniser svijeta Tomaš Berdih i iskusni 31-godišnji Radek Štepanek, koji je 35. na ATP rang listi. Đoković je Štepaneka pobijedio na pet od dosadašnjih šest susreta, dok je Berdiha pobijedio dva puta, ali i izgubio na posljednjem meču, u polufinalu ovogodišnjeg Vimbldona.

"Veoma ih dobro poznajem. Berdih je svakako trenutno najbolji igrač Češke i oni se oslanjaju na njega. Igra vjerovatno najbolju sezonu u dosadašnjoj karijeri. Trenutno je sigurno jedan od najkvalitetnijih tenisera na svijetu", poručio je drugi reket svijeta.

"Na Vimbldonu je igrao fenomenalno, a ja sam bio loš. Veoma je agresivan i ima izuzetno dobar servis", zaključio je Novak Đoković.



Selektor Bogdan Obradović ocijenio je da je Đokovićev uspjeh na US openu važan za cijelu reprezentaciju Srbije.

"Najvažnije je da dobro treniramo i da imamo fantastičnu atmosferu u ekipi. Uvijek idemo na pobjedu, bez obzira što zvuči kao da stvaram pritisak na ekipu. Vjerujem u ovaj tim i znam da možemo i dalje od polufinala", kazao je Obradović i dodao da nema nikakve posebne želje pred žrijeb za raspored mečeva, koji će biti održan u četvrtak.

Najbolji srpski dubl igrač Nenad Zimonjić podsjetio je da je Češka trenutno druga na svjetskoj rang listi reprezentacija i da je prošle godine igrala finale Dejvis kupa u kome je poražena od Španije 0:5.

"Berdih je u TOP 10, a i Štepanek je donedavno bio u tom društvu. Izuzetno su iskusni i uigrani i u dublu. Prošle godine su Berdih i Štepanek u paru izgubili samo jedan meč i to u finalu", rekao je Zimonjić koji je sa Kanađinom Danijelom Nestorom ove godine izgubio od Berdiha i Štepaneka u prvom kolu turnira u Vašingtonu.



Viktor Troicki je istakao da ne razmišlja o tome da li će on ili Janko Tipsarević biti drugi singl igrač Srbije.

"Nije važno ko će igrati. Važno je da spremni dočekamo taj meč, da damo sve od sebe i uzmemo bod", podvukao je 47. teniser svijeta, dok je deset mjesta bolje plasirani Tipsarević naveo da upravo u tome vidi prednost Srbije.

"Pored Đokovića koji uvijek može da uzme dva boda, i Viktor i ja možemo da odigramo dobro, ne samo u singlu, već i u dublu sa Zimonjićem. Nije ni važno ko će da istrči na teren. Važno je da već prvog dana osvojimo dva boda", naveo je Tipsarević.

(Beta, MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC