• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DEJVIS KUP: Bliži se bitka za veliko finale

Novak Đoković i Radek Stepanek otvoriće polufinale Dejvis kupa u Areni, u petak, a potom će na teren Janko Tipsarević i Tomaš Berdih.

 DEJVIS KUP: Bliži se bitka za veliko finale Izvor: MONDO

Spektakl u Beogradskoj areni, u vidu polufinala Dejvis kupa za 2009. godinu, počeće u petak, 17. septembra duelom prvog reketa Srbije Novaka Đokovića i drugog Češke, Radeka Stepaneka.

Tako je odlučeno žrijebom u četvrtak.

Meč između dvojice velikih prijatelja počeće u 15 časova, a odmah potom na teren Arene istrčaće drugi reket Srbije Janko Tipsarević i trenutno najbolji tenser Češke Republike Tomaš Berdih.

Drugog dana u subotu, od 15 časova, igraće dublovi, a ukoliko selektori ne budu naknadno mijenjali odluke od četvrtka, sastaće se Nenad Zimonjić i Viktor Troicki protiv Jana Hajeka i Iva Minara.

Posljednjeg dana, u nedelju, sa početkom u 14 časova, prvi će na teren Đoković i Berdih, a potom Tipsarević i Stepanek, s tim da selektori imaju pravo da izvrše izmjene sat vremena do početka svakog duela.

U drugom polufinalu Dejvis kupa sastaju se Francuska i Argentina.

"Svi smo izuzetno motivisani, jer igramo istorijski meč i svi smo fokusirani na pobjedu", rekao je selektor srpske reprezentacije Bogdan Obradović, koji je dodao da je sada najvažnije da se prvi igrač Srbije Đoković oporavi za duel protiv Stepaneka.



"Sjajne igre Đokovića na US Openu najbolja su moguća motivacija našim igračima", istakao je Obradović i dodao da je u njegovom odsustvu savjetnik srpskog tima Nikola Pilić "odlično pripremio ostale igrače u timu".

Obradović je dodao da vjeruje da će u češkom dublu u subotu vjerovatno doći do promjena.

"Pretpostavljam da će selektor Češke iskoristiti pravo izmjene i umjesto Hajeka i Minara, na teren izvesti Berdiha i Stepaneka", rekao je Obradović.



Đoković kaže da s optimizmom očekuje meč protiv Češke, koji će on otvoriti duelom sa Stepanekom.

"Stepanek svakako nije lak zalogaj, ali ću se potruditi da se na vrijeme oporavim od teških mečeva na US opena kako bih Srbiji donio prvi poen", rekao je Đoković.

Finalista ovogodišnjeg Otvorenog prvenstva SAD napomenuo je da se u karijeri već suočavao sa situacijama u kojima je uspijevao da jakom motivacijom prebrodi fizički umor i najavio težak meč protiv Stepaneka.



"Igrao sam protiv Stepaneka par puta i znam da me čeka izuzetno borben protivnik, dobar i u defanzivi i u ofanzivi", rekao je Đoković.

Drugi teniser svijeta je zaključio da uz podršku beogradske publike reprezentacija Srbije ima velike šanse za plasman u finale Dejvis kupa.

Janko Tipsarević će igrati protiv Tomaša Berdiha, kome je prepusto ulogu blagog favorita.

"Berdih je ove sezone svakako jedan od najboljih igrača svijeta. Činjenica je, takođe, da je za mjesec dana imao samo jedan meč, završen porazom u prvom kolu US Opena", rekao je Tipsarević i dodao da će uz podršku cijele reprezentacije i publike pokušati da dođe do pobjede.



Treći reket Srbije Viktor Troicki je takođe poseban značaj pridao ulozi publike.

"Željeli smo da Arena bude ispunjena u ovom, za nas najvažnijem meču, i ta želja će nam očigledno biti ispunjena. Nadam se da ćemo zajedno doći do trijumfa", poručio je Troicki.

Najbolji srpski dubl igrač Nenad Zimonjć istakao je da će u subotu biti spreman za meč, uprkos povredi lakta koja ga već duže vrijeme prati.

"Moje najljepše uspomene upravo su vezane za Arenu, gdje smo prije tri godine ostvarili plasman u Svjetsku grupu pobedom nad Australijom. Tada je publika bukvalno disala sa nama i zajedno sa nama ostvarila pobjedu. Nadam se da će nas publika i ovoga puta u velikom broju dočekati u Areni i da će u jednom ritmu sa nama ostvariti istorijski uspjeh", poručio je Zimonjić.

Drugi igrač Češke Stepanek s velikim poštovanjem je govorio o Đokoviću, ali je istovremeno najavio veliku borbu.

"Nas dvojica smo oduvijek vodili velike teniske bitke. Ništa drugo ne očekujem ni u subotu. Iako je Novak možda umoran i iscrpljen od US Opena, svi znamo s koliko snage i motivacije igra za svoju zemlju. Ipak, pokušću da pobijedim", rekao je Stepanek.

Prvi reket Češke Berdih je takođe optimista pred meč sa Tipsarevićem.

"Janko će imati publiku na svojoj strani, ali ću uprkos tome pokušati da donesem poen svojoj reprezentaciji", rekao je Berdih.

Selektor češkog tima Jaroslav Navratil izjavio je da izuzetno poštuje srpski tim, a naročito Đokovića.

"Đoković je fizički umoran, ali je psihološki, naročito poslije sjajnih igara na US Openu, na visokom nivou. Zato smo svjesni činjenice da nas čeka izuzetno težak meč", rekao je Navratil.

(agencije/MONDO, foto: Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC