• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vanja Udovičić: Mladost je veliki izazov

Vanja Udovičić napravio potez kao svojevremeno Igor Milanović - igraće za zagrebačku Mladost. Ugovor na godinu dana, nosiće kapicu sa brojem 7. Dobio 100.000 evra?

 Vanja Udovičić: Mladost je veliki izazov Izvor: MONDO

Najbolji evropski i svjetski vaterpolista Vanja Udovičić karijeru će nastaviti u zagrebačkoj Mladosti.

Zagrebački klub bio je uporan da dovede kapitena srpske reprezentacije, iako je imao ponude i drugih klubova - dubrovačkog Juga, Olimpijakosa, riječkog Primorja, ruskog Spartaka, Panatinaikosa, Partizana...

Udovičić je u četvrtak u 14 časova, u prisustvu svog oca, koji je bio glavni pregovarač, potpisao ugovor sa zagrebačkim klubom na godinu dana. Hrvatski mediji spekulišu da će kapiten srpske reprezentacije dobiti 100.000 evra za saradnju sa "žapcima".

Navodno je bio tražio 150.000 evra, ali su se našli na cifri manjoj za 50.000 evra.

"Ovo je veliki izazov, doći u Zagreb i igrati za Mladost. Ipak je to najtrofejniji klub, takav rejting ima u evropskoj javnosti. Svi žele da igraju u Mladosti. Nadam se da ću moći da pružim ono što se od mene traži i da se uklopim sa saigračima. Drago mi je da smo se brzo dogovorili", rekao je Udovilić na konferenciji za novinare.

Upitan da li se plaši reakcija u hrvatskoj ili srpskoj javnosti, odgovorio je odrečno.

"Ne bojim se reakcija, dokazao sam se u bazenu. Stojim iza svojih postupaka, jer sam dokazao kvalitet".

Udovičić će u Mladosti nositi kapicu sa brojem 7.

Kada je na tek završenom EP u Zagrebu izašao da dobije nagradu za najboljeg igrača, Vanju Udovičiča je aplauzima pozdravilo gledalište na bazenu kraj Save.

Vanja Udovičić je do prošle sezone bio član Pro Reka, ali mu je uprava evropskog prvaka, kako je sam izjavio, dala "nepristojnu ponudu" i potom se rastao sa klubom iz Đenove.

Udovičić je bio prvak sa svakim klubom u kojem je igrao, a bio je član svih najvećih evropskih - beogradskog Partizana, Jadrana iz Herceg Novog, napuljskog Posilipa i Pro Reka.

On je tako postao prvi srpski igrač u zagrebačkom klubu poslije pune dvije decenije. U Mladosti, sedmostrukom prvaku Evrope, je svojevremeno igrao jedan od najboljih vaterpolista svijeta svih vremena Igor Milanović, sada trener Partizana.

Mladost sada ima tim za svaki respekt. Na golu je izvanredni čuvar mreže hrvatske reprezentacije Josip Pavić, igraju još dva hrvatska reprezentativca - Igor Hinić i Petar Muslim...Trener Mladosti je ostao Emil Nikolić.

I ostali hrvatski klubovi su jaki. Jug ima Vićana, Dobuda, Bušljea, Maru Jokovića, a izuzetno se pojačalo i riječko Primorje, koje je između ostalog dovelo i braću Varga - Danijela i Deneša.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC