• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grbić za MONDO TV: Nikad nismo dizali pompu

Kapiten odbojkaške reprezentacije Srbije tvrdi da je ovo njegovo posljednje svjetsko prvenstvo i nada se da će uspjeti da se plasiraju u polufinale.

 Grbić za MONDO TV: Nikad nismo dizali pompu Izvor: MONDO

Nikola Grbić predvodiće odbojkašku reprezentaciju Srbije na Svjetskom prvenstvu u Italiji (25. septembar - 10. oktobar). Biće to četvrti šampionat planete za 37-godišnjeg tehničara, koji je igrao za reprezentacije SFRJ, Jugoslavije, SCG i sada Srbije. Osvojio je sve što se osvojiti može, osim svjetskog zlata.

Odgovarajući na pitanja čitalaca Monda rekao je da to nije razlog zašto je produžio reprezentativnu karijeru, ali da ne bi imao ništa protiv da se od dresa sa nacionalnim grbom oprosti upravo najsjajnijim odličjem.

U intervjuu za MONDO TV Nikola kaže da vjeruje da ekipa čiji je on kapiten ima kvalitet da stigne do polufinala, odnosno kako on kaže "do Rima", gdje će se za medalje boriti četiri najbolja tima. Za početak, Srbija startuje na SP iz Trsta, gdje je u grupi F zajedno sa Poljskom, Njemačkom i Kanadom.

"Mi moramo da govorimo da su nam ambicije, kao i uvijek, da treba da osvojimo medalju. I apsolutno sam za to da kažemo da želimo najbolje. U današnjoj odbojci gdje je svaka akacija poen, gdje jedna sudijska greška može da odluči pobjednika, gdje jedan pogrešan korak može da te košta plasmana. Mi znamo šta hoćemo, a da li ćemo doći do toga je veliko pitanje, jer ima pet, šest reprezentacije koje idu na zlato, ili makar imaju ambiciju da uđu u finale. Brazi, Rusija, Poljska, Kuba, Italija... Teško je prognozirati, ali imamo potencijala i mogućnosti da dođemo do Rima", rekao je odbojkaš italijanskog Kunea.

Nikola Grbić ističe da je ovo SIGURNO njegovo posljednje svjetsko prvenstvo, ali da zbog toga nije uzbuđen, već mu iskustvo donosi mirnoću.

"Sve mi je već poznato, znam šta nas očekuje i ne postoji nikakva neizvjesnost. Ne gubim enrgiju na manje važne stvari, ali to ne znači da ćemo moji saigrači i ja biti manje skoncentrisani, motivisanosani, imati manju želju da napravimo dobar rezultat."

Čini se da je odbojkaška reprezentacija posljednjih godina u sjenci drugih srpskih timova i pojedinaca, ali mlađi od braće Grbić vjeruje da će dobiti pažnju kada šampionat počne i da se nada da će je imati što duže.

"Ovo ljeto je stvarno obilovalo fantastičnim sportskim događajima. Mi smo ostavljeni za kraj. Možda će početi malo intenzvnije da se prate odbojkaši kada krene SP. I iskreno se nadam da ćemo dobiti sve više pristalica kako turnir bude odmicao, u smislu da ćemo doći do završnice."

Kad nema velike halabuke, onda su sasvim male šanse da još neki tim doživi sudbinu srpske fudbalske repezentacije, prema kojoj se raspoloženje drastično promijenilo nakon Mundijala u Južnoj Africi.

"Miran sam s te strane kada smo mi u pitanju, jer nikada nismo išli na velika takmičenja praveći preveliku pompu. Oduvijek kada sam igrao davali smo i znam da ćemo uvijek dati maksimum u okviru svojih mogučnosti. To je nešto čime mi moramo da se zadovoljimo, jer mi bolje nismo mogli. Ja neću da kažem šta god da napravimo treba da smo presrećni. Apsolutno ne. Ambicije treba da su nam da napravimo dobar rezultat i da dođemo do Rima", izjavio je Nikola Grbić i podvukao:

"Dopala mi se atmosfera oko košarkaša kada su se vratili sa Svjetskog prvenstva bez medalje, a dočekani su jako lijepo. Volio bih da se to preslikava na sve ostale. Jer oni su dali sve od sebe, ali je jedna, ili možda dvije, sudijske greške uticala na to da ne nastave dalje iako su sportski možda to zaslužili. Isto tako vjerujem i da su fudbaleri dali sve od sebe, jer sam mišljenja da oni koji igraju za repreznentaciju, ili makar velika većina njih, daje svoj maksimum u okviru svojih shvatanja i psihofizičkih mogućnosti. Mada uvijek može bolje, da se ne lažemo. Kako dugo igram sa ovim timom vjerujem da će i oni pružiti maksimum, a nadam se da će rezultat biti zadovoljavajući i za nas i ja za javno mnenje."

Video intervju pogledajte na našem portalu www.mondo.rs

(MONDO - Aleksandra Petrovski)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC