• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLIVANJE: Šampioni "plivaju" na suvom

Još jedna tužna priča o naporima srpskih plivača da postanu uspješni sportisti...

 PLIVANJE: Šampioni "plivaju" na suvom Izvor: MONDO

Dok se u Evropi poznata Miroslava Najdanovski za nove medalje već godinu dana sprema u italijanskim bazenima, a Ivan Lenđer i Čaba Silađi putuju iz Zrenjanina u okolne gradove da bi zadržali pozicije na svjetskim rang listama, više od 160 takmičara svih kategorija Plivačkog kluba Proleter ostalo je "na suvom", jer je rješenjem građevinske inspekcije stavljen katanac na pokriveni bazen, a ljetnjem je istekla sezona.

Zabrana korišćena uslijedila je, prije svega, zbog dotrajalosti bazenske ploče, ali nije tajna da taj bazen, star tri decenije, zahtijeva kompletnu obnovu, spolja i iznutra. Da je bezbjednost korisnika ugrožena, bilo je jasno i prije dvije godine, kada je pao dio krovne konstrukcije. Srećom, tada niko nije bio povrijeđen.

"Poslije inspekcijske zabrane, ostaje pitanje kako 'preplivati' do naredne ljetnje sezone, kako zadržati vrhunske plivače i njihove sve brojnije nasljednike, kako obezbijediti obuku za neplivače i rekreaciju za brojne građane“ pita se predsjednik Plivačkog kluba Proleter i Plivačkog saveza Vojvodine Dragan Radosav.

On ocjenjuje da bez finansijskih ulaganja i uslova za plivanje u Zrenjaninu, nije moguće nastaviti sa uspjesima i vrhunskim rezultatima.

"Naši seniori i juniori su sada najbolji u Srbiji, a pioniri i kadeti među tri naj bolja kluba“ kaže Radosav i naznačava da očekuje finasijsku pomoć iz pokrajinskog i republičkog budžeta i od sportskih asocijacija.

"Ne zavidimo, već čestitamo drugim gradovima i klubovima koji su dobili olimpijske bazene, ali napominjerm da je Proleter najbolji u Srbiji u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji, kao i da su pioniri i katedi iz Zrenjanina među tri najsuspješnija kluba u državi“ kaže Radosav.

Novi direktor Sportskog centra "Jug", u čijem sastav su oba bazena, trener Proletera i reprezentacije Srbije Dejan Pejinović, u izjavi za Tanjug ocjenjuje da u nizu pitanja prioritet ima izgradnja kotlarnice, a zatim natktivanje otvorenog bazena.

Dok se uz pomoć čelnika Zrenjanina traže rješenja i pare za obnovu dva bazena, kvalitetniji takmičari putovaće u Novi Sad, u bazen na Klisi, a oko 160 najmlađih u Kikindu.

Zatvaranje bazena pogodilo je i vaterpoliste i ronioce. Vaterpolisti su odustali od takmičenja u Prvoj B ligi, dok dječaci iz podmlatka tog kluba treniraju na suvom, u Džudo klubu.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC