• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DK: Troicki "pao", Česi vode

Srpski teniser Viktor Troicki izgubio je prvi meč polufinala Dejvis kupa od Radeka Štepaneka iz Češke - 6:4, 2:6, 6:4, 6:4.

 DK: Troicki "pao", Česi vode Izvor: MONDO

U Beogradskoj areni, pred skoro 15 hiljada gledalaca, poslije tri sata borbe, Češka je povela 1:0 i za korak se približila četvrtom finalu Dejvis kupa, drugom uzastopnom.

Viktor Troicki je "uskočio" kao zamjena za umornog Novaka Đokovića i izašao na megdan drugom češkom reketu. Međutim, sa praga raja (istorijskog plasmana u finale) Srbija je otišla korak unazad.

Troicki je napravio više direktnih poena (52-43), ali i više neiznuđenih grešaka (50-36). Odservirao je čak 20 asova, ali uzdalud, kada je drugi servis njegovog protivnika bio daleko bolji i upravo taj segment je presudio da se tas na vagi nakloni češkoj strani.

Štepanek je imao čak 70 odsto osvojenih poena na drugi servis, a Troicki 40.

Srpski teniser je imao čak devet brejk lopti, a iskoristio je samo dvije. Njegov rival je realizovao čak pet iz sedam pokušaja.

A počelo je kako su Srbi samo mogli da požele - Troicki je u prvom gemu napravio brejk. Tu zalihu je sačuvao i dobio prvi set - 6:4. O odnosu snaga u tom periodu dovoljno govori broj direktnih poena - 12:3 za Viktora.

Međutim, iskusni, 31-godišnji češki "lisac" se nije predavao već je brzo preokrenuo situaciju u svoju korist. Troicki je u drugom setu znatno više griješio (deset neiznuđenih grešaka), Štepanek je greške sveo na minimum (dvije) i izjednačio - 6:2.

I po statističkim parametrima i po subjektivnom uvjerenju, u trećem setu se vodila izjednačena borba, ali je Čeh došao do prilike u pravom trenutku i iskoristio je. Napravio je brejk pri vođstvu 5:4 i poveo 2:1.

Prethodno, Troicki je imao tri brejk prilike, nije ih iskoristio i zato je kažnjen.

Sličan scenario viđen je i u posljednjem setu. Trenutno 47. igrač svijeta je oduzeo servis 12 mjesta bolje rangiranom protivniku (3:2), prvi put još od starta meča, ali je prednost "ispustio" već u narednom gemu.

A onda, po receptu oprobanom u trećem setu, Štepanek je kod 5:4 zadao završni udarac. Troicki je podlegao pritisku i pretrpio brejk.

Čeh sada vodi 4:2 u međusobnim duelima. Dobio je uvodna tri, ali je Troicki slavio u oba ovogodišnja duela, na američkoj turneji - u Sinsinatiju i Nju Hejvenu nije izgubio ni set.

Međutim, Štepanek, koji je dugo odsustvovao zbog povrede, a pauzu iskoristio i da se oženi koleginicom Nikol Vaidišovom, očigledno se vratio u dobru u formu.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC