• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbi: Broji se do tri... Nije gotovo

Srpski Dejvis kup reprezentativci tugovali deset minuta i pogledali naprijed - vjeruju da mogu da savladaju Čehe i plasiraju se u finale.

 Srbi: Broji se do tri... Nije gotovo Izvor: MONDO

Srbi su daleko od finala Dejvis kupa posle subotnjeg poraza u dublu. Ali, ono nije nedostižno.

Reprezentativci Srbije su tugovali desetak minuta i odmah se usredsredili na posljednji dan polufinalnih borbi sa Česima.

Selektor Bogdan Obradović potvrdio je da će nedeljni program, koji u Beogradskoj areni počinje u 14 sati, otvoriti Novak Đoković, protiv Tomaša Berdiha. On je dodao da još može da kombinuje koga će poslati na megdan Radeku Štepaneku (iako je žrijeban Janko Tipsarević).

"Deset minuta poslije poraza u dublu među igračima je bila pozitivna atmosfera. Uzdignutih glava gledamo naprijed", poručio je Obradović.

Na žrijebu u četvrtak sa Nenadom Zimonićem u paru planiran je Viktor Troicki, a uoči subotnjeg meča odlučeno je da umjesto Troickog zaigra Novak Đoković, koji zbog umora nije izlazio na teren u petak.

Obradović je upitan da li je to bila dobra odluka.

"Možda imate prijedlog da pozovem nekog drugog igrača? To je bio spoj jednog od najboljih dubl igrača svijeta i jednog koji će biti 'broj jedan' u singlu. Snaga našeg tima je u atmosferi, vjerujemo jedan drugome. Momci su se tješili među sobom. Broji se do tri, a Česi su stigli do dva. Još nije govoto", zaključio je selektor Srbije.

Nenad Zimonjić je na sebe preuzeo odgovornost za poraz od Berdiha i Štepaneka.

"Očigledno je da nisam igrao na visokom nivou. Novak i ja smo se dobro uklopili u prvom setu s obzirom na to da dugo nismo igrali zajedno, a u toku drugog sam promašio dva voleja i Česi su to iskoristili. Dobro su serviralui, a ja sam slabije riternirao", počeo je Zimonjić.

"Štepanek je vratio češki tim u igru, a kasnije su obojica bili dobri. Imao sam veliki problem sa servisom zbog povrede lakta, jer nisam imao dovoljno varijacija. Pružili smo maksimum i vjerujem da ćemo u nedelju pobijediti", jasan je bio Nenad Zimonjić.

I Novak Đoković je optimista.

"Bilo bi mi lakše da smo posljednji dan dočekali sa prednošću. Nismo imali sreće u određenim trenucima, opao nam je momenat i izgubili smo samopouzdanje. Ne smijemo da klonemo duhom, već gledamo unaprijed, ne razmišljamo o ovom meču, nego o sljedećim", rekao je drugi reket svijeta.

On se sa Tomašom Berdihom sastajao tri puta. Pobjeđivao ga je u Bankoku 2008. i u Majamiju 2009, a nedavno je poražen u polufinalu Vimbldona.

"Nemamo više prostora za greške, biće teško u nedelju. On posljednjih godinu dana igra svoj najbolji tenis. U toku njegovog meča sa Jankom uspio sam da mu uočim mane na ovoj podlozi".

Đokovića je u subotu iritirala publika... Preciznije, češki navijači.

"Podsjećam da su češki navijači kao profesionalci, ali oni su manjina u Areni i treba tako da ih posmatramo. Podrška publike nam mnogo znači i volio bih da u nedelju dođe u što većem broju. Danas nam je pomogla koliko je mogla, a problem je bio u nama".

Francuzi su već u finalu. Ako Srbi naprave preokret, "galski pjetlovi" će gostovati u Beogradu od 3. do 5. decembra.

"Hajde da prvo pobjedimo Čehe. Sada ne razmišljamo dalje od toga", završio je Novak Đoković.

(A. Petrovski, MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC