• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DEJVIS KUP: Tipsarević donio finale!

Janko Tipsarević pobijedio sa 3:0 (6:0, 7:6, 6:4) Radeka Štepaneka i donio Srbiji odlučujući poen kojim je obezbijeđen plasman u finale Dejvis kupa.

 DEJVIS KUP: Tipsarević donio finale! Izvor: MONDO

Nedelja, 19. septembar 2010. ostaće upamćena ne samo kao dan kada Janko Tipsarević nije kidao živce svojim navijačima, već i kada je reprezentacija Srbije ostvarila plasman u finale Dejvis kupa.

Za salataru će se boriti protiv Francuza, koji bi trebalo da gostuju u Beogradu od 3. do 5. decembra.

FOTO GALERIJU POGLEDAJTE OVDE
Upravo Janko Tipsarević najzaslužniji je za to. Iznenadio je dva puta u roku od samo tri dana. Najprije je pobijedio Tomaša Berdiha, pa potom i Radeka Štepaneka.

Pored oko 13.000 gledalaca, Tipsareviću podršku u Beogradskoj areni pruža i supruga Biljana. Ona je obučena u istu haljinu kao prije dva dana kada je njen Janko pobijedio Tomaša Berdiha.

I samo da znate ko je kao izgledao neposredno prije izlaska na teren: Janko je bio potpuno fokusiran. Maltene nije želio da priča. Iz češke svlačionice se čula glasna muzika.

Rezultat prvog seta da ne povjerujete! Nekada peti teniser svijeta nije osvojio ni počasni gem. Janko Tipsarević je u odlučujućem meču protiv Radeka Štepaneka prvi set odigrao kao u transu.

Ukupno 31 poen se odigrao u prvom setu, a 24 je dobio Tipsarević.

Na terenu Beogradske arene su ipak dva maratonca. Naravno da ovaj meč neće biti brzo završen. Drugi set trajao je skoro 80 minuta.

Pobjednik drugog seta odlučivan je u taj brejku. Prethodno je u četvrtom gemu Tipsarević napravio brejk, a u narednom je uzvratio Štepanek.

U igri nerava na kraju je bio bolji naš teniser! Presudni momenat je bio kada je na 5:5 Tipsarević propustio priliku i promašio teren. U tom poenu rivali su razmijenili 26 udaraca.

Janko je na set loptu za Štepaneka uspio tek da pogodi drugi servis, ali on mu je donio izjednačenje (6:6). Potom je ostvario servis viner. I sljedeći poen bio je njegov.

Tipsarević vodi 2:0!

Janko je odmah napravio brejk na startu trećeg seta. U narednom je dao Štepaneku fore 15:40, a onda se ponovo fokusirao i dobio svoj servis gem. Uslijedio je novi brejk.

E tek kada je vodio sa 3:0 u trećem setu Tipsarević je zatražio od publike da pravi buku. Do tada ju je obično smirivao.

Prednost od 4:0 dovela je publiku u trans. Štepanek je različitim udarcima pokušao da promijeni stanje na terenu. Prekinuo je seriju domaćeg tenisera (4:1).

Već tada je je atmosfera u hali bila naelektrisana. Pozitivno, naravno. Cijela srpska klupa je ustala, svi su željno iščekivali još osam Tipsarevićevih poena.

Janku se malo skratila ruka i nije imao toliko samopouzdanja prilikom razmjene udaraca, a Radek se opustio. Napravio brejk i potom osvojio još jedan gem na svoj servis. Vratio se u set (4:3).

Konačno, Tipsarević je prekinuo Štepanekov niz od tri osvojena gema (5:3). Dopustio je Čehu da bez izgubljenog poena osvoji gem. Na svoj servis gem propustio je dvije meč lopte. Nema veze. To su svi zaboravili onog momenta kada je osvojio posljednji poen i bacio se na koljena.

Dobio je treći set sa 6:4.

Dobio je meč sa 3:0.

Srbija je pobijedila Češku republiku sa 3:2.

Srbija će igrati u finalu Dejvis kupa. Prvi put u istoriji!

Hvala, Janko! Hvala, Novače! Hvala, Nenade! Hvala, Viktore!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC