• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navratil: Srbija na tepihu = Španija na šljaci

Češki selektor kaže da je srpsku tenisku reprezentaciju teško pobijediti na podlozi kakva je u Beogradskoj areni.

 Navratil: Srbija na tepihu = Španija na šljaci Izvor: MONDO

A šta kaže Jaroslav Navratil nakon poraza u polufinalu Dejvis kupa? Da je Srbija na tvrdoj podlozi ono što je Španija na šljaci. U slobodnom prevodu to znači – sila.

"Bili smo bilizu finala, ali jako je teško igrati sa Srbijom pred domaćom publikom. Isto tako će biti i Francuzima. Pogotovo na ovom tepihu. To je isto kao da želite da pobjedite Špance na šljaci. Posebno to važi u slučaju Novaka Đokovića", pohvalio je domaći tim Navratil.

Radek Štepanek kaže da je razočaran porazom, ali da misli da je u meču protiv Srbije dao sve najbolje od sebe. Mnogo puta do sada donio važne pobjede za Češku republiku. U Beogradskoj areni to nije uspio.

"Došli smo ovde da se borimo za finale. Naše vođstvo poslije subote nije bilo dovoljno. Srbi su pobijedili. Ja sam razočaran. Ali ovo je sport, ne možete da pobjedite svaki put", bio je staložen poslije poraza Štepanek.

Igrao je svim srcem, ali u nedelju je veće srce i mirniju glavu imao Janko Tipsarević.

"Izgubio sam od momka koji je bio bolji od mene. Nisam bio u mogućnosti da kreiram šanse. Idem kući bez griže savjesti", ispričao je češki teniser i obrazložio:

"Nisam bio iznenađen nakon 6:0. Mislim da nije napravio nijednu grešku u prvom setu. U drugom setu sam se osjećao sve bolje i bolje. To nije bilo dovoljno. Bilo bi drugačije da sam drugi set riješio u svoju korist, međutim nisam. Zato sam i izgubio".

Mnogi su mišljenja da je Radek Štepanek izgubio mnogo energije zato što je drugog dana igrao i dubl, da je tu Jaroslav Navratil pogriješio.

"To je pitanje za trenera. Prošle godine smo takođe igrali samo nas dvojica – Berdih i ja. Pripreme za meč sam uradio dobro, sa svoje strane. Fizički sam se pripremio, jer sam znao da će mi biti potrebno mnogo energije. Sa svoje strane, znam da sam uradio sve, ostavio sam svoje najbolje na terenu".

U publici u Beogradskoj areni bio je i košarkaš Partizana Jan Veseli, koji se poslije mečeva upoznao sa svojim sunarodnicima.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC