• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbi tvrde: Imamo kvalitet za "salataru"

Srpski igrači i svi u stručnom štabu reprezentacije Srbije presrećeni zbog plasmana u finale Dejvis kupa. Ali, uveliko se već razmišlja o Francuzima.

 Srbi tvrde: Imamo kvalitet za "salataru" Izvor: MONDO

Srbija je pobijedila Češku i prvi put u svojoj istoriji plasirala se u finale Dejvis kupa. U iščekivanju žrijeba za prvo kolo naredne godine, polako se sumiraju utisci.

Dva dana poslije nedeljne drame, Janko Tipsarević i Viktor Troicki još uvijek su u Beogradu, dok su neki već morali da se okrenu novim obavezama i turnirima.

"Svi smo zajedno proslavili, onako kako treba. Bilo je lijepo", rekao je vidno iscrpljen Troicki.

"Ali, tu nije kraj, sada nas čeka finale. Bićemo spremni za jedan od najvećih izazova u našim karijerama. Jedva čekamo da počene meč sa Francuzima i nadamo se da ćemo uspjeti da pobijedimo u Beogradu."

Ova generacija srpskih tenisera, iako je još uvek mnogi smatraju za relativno neiskusnu, plasmanom u finale već je prevazišla sva očekivanja i nadmašila uspjehe svih prethodnih.

"Osjećaj je fenomenalan. Igrati kod kuće u finalu Dejvis kupa rijetko se dešava, možda jednom u karijeri igrača. Sjajna prilika da se domognemo 'salatare' i da pokažemo da smo kao tim najbolji", ponosno ističe Troicki

S obzirom da smo domaćini Francuzima, imaćemo pravo da izaberemo podlogu na kojoj će se igrati veliko finale.

"Nole (Đoković) i Nenad (Zimonjić) igraju prije posljednjeg vikenda Dejvis kupa na Mastresu u Londonu. Zbog toga mislim da je za nas bolje da igramo na brzoj podlozi, kao što je to bilo protiv Češke. Sve zavisi ko će igrati i za Francuze, odnosno da li će se Conga oporaviti", rekao je naš teniser i još jednom se zahvalio Novaku i Janku što su sjajnim igrama uspjeli da neutrališu njuegov poraz iz prvog meča.

"Osjećao sam krivicu poslije poraza, jer sam zadnja dva puta bio bolji od Štepaneka, a izgubio sam najvažniji meč. Krivo mi je, ali bi mi bilo još teže da je Srbija ispala", zaključio je Viktor Troicki koga do finala Dejvis kupa očekuje još nekoliko turnira u Aziji i Evropi.

I Bogdan Obradović, selektor Srbije, stava je da naša reprezentacija nije rekla sve u Dejvis kupu.

"Jesmo tim koji ima kvalitet da osvoji Dejvis kup. Ovo je zlatna generacija, koja je pored svih problema uspjela da stigne do velikog uspjeha. Bila je naporna sezona, očekuje ih još teških duela, ali svi žele da igraju Dejvis kup, čime su potvrdili da su velike patriote. Mi hoćemo da našim primjerom pokažemo šta znači boriti se za svoju zemlju. Ne samo kroz individualne uspjehe, već i reprezentativne."
Francuzi će u Beograd stići znatno odmorniji od srpskih tenisera.

"Niko od njih ne igra Masters u Londonu, a od naših igrača tamo će biti Novak i Zimonjić. Viktor i Janko će morati puno toga da urade... Ali, naša prilika je publika u Areni koja je iz meča u meč sve bolja. Nadam se da ćemo uz pomoć svih uspjeti da stignemo do trofeja i da ćemo se uskoro svi šišati do glave", završio je Obradović.

Janko Tipsarević kaže da se u sjajnoj atmosferi, uz pjesme Brene, Kebe i još nekih estradnih umjetnika slavilo do dva-tri ujutru poslije pobjede nad Češkom.

"Nisam u toku meča sa Štepanekom razmišljao da sve zavisi od mene. Najveću tremu imao sam kada je Novak pobijedio, pa sam u par sekundi shvatio da nam se ukazala šansa koja se jednom dobija u karijeri", rekao je Junak iz duela sa Česima.

Tipsarević smatra da je presudno bilo to što je dobro počeo okršaj sa Štepanekom.

"To me je opustilo, jer da je krenulo loše pritisak bi se povećao i bila bi druga priča."

On se slaže da je bolje što će u finalu igrati protiv "trikolora", a ne "gaučosa".

"Francuzi kubure sa povredama Conge, Gaskea... Del Potro bi se oporavio do decembra, a i momci su mi rekli da im se nimalo nije putovalo u Buenos Aires. Ovako igramo kod kuće, imamo prednost domaće publike, možemo da biramo podlogu i imamo dva druga igrača na svijetu", dodao je Janko i napomenuo da moraju da paze da ne podlegnu pristisku.

"Ništa se ne mora, ali bilo bi fenomenalno kada bi godinu završili pobjedom u Dejvis kupu", zaključio je Tipsarević i izrazio nadu da će se finale igrati u Areni.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC