• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Orlandić: Želimo pomoć države oko Arene

Direktor TSS Dušan Orlandić ističe da "Cirque du Soleil" nije prihvatio promjenu termina ili lokacije svojih predstava u Beogradskoj areni, ali da finale Dejvis kupa tu mora da bude igrano.

 Orlandić: Želimo pomoć države oko Arene Izvor: MONDO

Rukovodstvo Teniskog saveza Srbije posljednjih dana suočava se sa velikim problemom - gdje organizovati finale Dejvis kupa (3. - 5. decembar), a pri tom udovoljiti svima. Tom problemu se ne nazire rješenje uskoro, a generalni direktor TSS kaže da bi u slučaju da zaškripi trebalo da imaju pomoć i državnog srpskog vrha.

S jedne strane u pitanju je već godinu dana ranije zakupljen termin u Beogradskoj areni od strane "Cirque du Soleil", a s druge strane poznata je i želja najboljih srpskih tenisera da Francuze ugoste na šljakastom terenu.

"Mnogo toga će zavisiti od podloge za koju se budu odlučili igrači i to ćemo znati u narednih nekoliko dana. Moramo da probamo da učinimo sve kako bi naši igrači imali najbolje moguće uslove. Arena i TSS moraju naći rješenje, ali ako nam bude bila potrebna pomoć viših državnih organa mi je moramo imati", rekao je Orlandić, a prenosi "Sportski žurnal".

Internacionalni cirkus posljednju predstavu u Areni ima 28. novembra popodne, a prema pravilima ITF teniseri već narednog dana treba da treniraju na mjestu i u uslovima kakvi će biti za finalni meč. Da bi bila postavljena tvrda podloga potrebno je oko četiri dana, dok je šljakasta malo zahtijevnija. Već smo imali sučaj da je najprije postavljen RuKort, a zatim preko njega zaštita i nesmetano je održan koncert u Areni i potom teniski meč.

"Prema sadašnjem stanju stvari tvrda podloga je lakše rješiv problem, a šljaka ozbiljan. Ali moramo da sjednemo i razgovaramo sa ljudima koji brinu o tome i direktorom Arene. Slovačka firma Sporter koja nam postavlja šljaku, kao i u prethodnim mečevima jedina može dati prave odgovore. Da li mogu i kako mogu to da urade ranije, da li ako bude pokrivena duže od 15 dana može da se reparira. Jednostavno sada je sve neizvijesno", dodaje direktor TSS.

Orlandić ističe da je već bilo razgovora da se cirkuske predstave pomjere na neku drugu lokaciju ili odlože, ali kaže da za je to neprihvatljivo za internacionalnu trupu.

"Ako to ne bude Arena onda smo u velikom problemu. Zato se u nekoj varijanti pojavljuje i Sajam, da tamo napravimo teren od šljake, ali do toga ne bi smjelo da dođe!"

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC