• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA (SP): ŠOK! Kanada pobijedila Srbiju

Srbija poražena od Kanade sa 1:3 na 17. Svjetskom prevnstvu u Italiji. U ponedjeljak sa Poljacima.

 ODBOJKA (SP): ŠOK! Kanada pobijedila Srbiju Izvor: MONDO

Meč protiv Kanade u drugom kolu Grupe F Svjetskom prvenstvu u odbojci trebalo je da bude najlakši za Srbije, ali je Srbima poslije njega prisjelo...

Srbija je izgubila sa 1:3 (20:25, 22:25, 25:17, 25:23) i pred utakmicu sa Poljskom dosta toga sama sebi zakomplikovali u grupi.

Poslije sata i 45. minuta borbe pred oko 6.000 gledalaca u Trstu Kanada je potpuno zasluženo pobijedila "orlove", koji su nakon sjajnog izdanja protiv Nijemaca u duel sa autsajderom ušli po principu "lako ćemo".

Sve je bilo, samo ne lako!

Poslije prvog kola Igor Kolaković je upozorio da je Kanada, iako je u prvom kolu lako poražena od Poljske sa 0:3, dosta dobra ekipa i da mora ozbiljno da se shvati. Međutim, prva postava, u kojoj nije bilo najboljih iz susreta sa Njemačkom, Ivana Miljkovića, Bojana Janića i Nikole Grbića, govori koliko je sam selektor ozbiljno shvatio Kanadu.

Prva postava Srbije: Nikola Kovačević, Vlado Petković, Dragan Stanković, Saša Starović, Marko Podraščanin, Miloš Nikić, Marko Samardžić.

Krenulo je loše, protivnik je to iskoristio, razgoropadio se i poslije toga nije bilo više povratka u meč. Dok Srbiji ništa nije polazilo za rukom, malo poznati Knađani uništavali su nas sa svih pozicija...

Za razliku od utakmice sa Njemačkom, kada su "orlovi" praktično od početka kontrolisali meč, protiv Kanađana nikako nije išlo.

Protivnik je poveo na početku i brzo stekao tri poena prednosti. Tim Igora Kolakovića prvi put na turniru bio je u situaciji da juri prednost rivala, s obzirom da u prvoj utakmici Nijemcima nije dozvolio nijednog trenutka da se odlijepe.

Na drugom tehničkom tajm autu Kanada je imala 13:16, a kada je pred kraj seta stigla i do četiri poena prednosti 17:21, Igor Kolaković nije imao drugog rješenja nego da zatraži novi tajmaut i da na zagrijavanje pošalje prvog tehničara reprezentacije Nikolu Grbića i Ivana Miljkovića
Kanada nije posustala i na veliko iznenađenje prilično lako dobila prvi set - 25:20.

Ni tu nije bio kraj našim mukama. Nešto bolje počeli smo drugi set, ali je Kanada bila u naletu i opet Srbiju stavila u podređen položaj. Morao je Kolaković da reaguje, da napravi nekoliko promjena u postavi, međutim to nije zaustavilo Kanađane, koji su poslije drugog seta bili na pragu prve senzacije na 17. Svjetskom prvenstvu.

Kanada je u drugoj dionici bila bolja sa 25:22.

Srbija je bila na svom nivou samo u trećem setu. Konačno je sve funkcionisalo u igri našeg tima, pa smo za 25 minuta igre stigli do 2:1 - 25:17.

Očekivalo se da će Srbija preuzeti sve konce igre u svoje ruke, ali nije bilo tako. Poslije seta koji nije bio previše uzbudljiv uslijedio je četvrti, u kojem, kao ni u trećem nismo imali prava na grešku.

Kanađani su se prvi odvojili i poveli sa 15:12. Ovaj put, Srbija se brzo vratila i izjednačila na 16:16. Uzbuđenja se tek slijedila...

Kanada u finiš ulazi sa dva poena prednosti (21:19). Srbija uspijeva da opet izjednači (22:22), ali naši reprezentativci greškama, kojih je bilo zaista previše, dozvoljavaju protivniku da pobijedi sa 25:23. Ukupno 3:1.

SRBIJA: Kovačević (17), Janić, Petković (1), Terzić, Stanković (7), Samardžić, Grbić (4), Nikić (16), Rašić, Miljković (16), Starović (8), Podraščanin (8).

KANADA: Mejnvil (9), Kandi, Luis, Hovotson, Daf (7), Sunijas (6), Simak (3), Šnajder (1), Van Lankvelt (11), Šmit (10), Vinters (14), Perin (1).

Naredni i posljednji protivnik Srbije u Grup F je Poljska. Taj meč igra se u ponedeljak od 21.00 sat.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC