• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Andrea blistala, Hrvatska bila bolja

Najbolje rukometašice Srbije nisu uspjele u finalu "Kroacija kupa" u Osjeku da pobijede domaću reprezentaciju

 Andrea blistala, Hrvatska bila bolja Izvor: MONDO

Hrvatice su bile bolje za tri gola - 37:34 (18:18).

Duel Hrvatske i Srbije u principu je bio meč trećeg kola "Kroacija kupa", ali s obzirom na to da su u prva dva kola na turniru obe ekipe pobijedile i Sloveniju i Hrvatsku "B", posljednji duel ujedno je imao karakter finala.

Pred oko 600 gledalaca u Dvorani "Gradski vrt", Srpkinje su imale egal utakmicu do polovine drugog poluvremena, kada su u nekoliko navrata zbog loše selekcije šuta ulazile u greške i dozvoljavale protivnicama da se odlijepe.

Do tada, u igri našeg tima bilo je dobrih elemenata, a selektor Duško Milić posebno može da bude zadovoljan načinom na koji se njegova ekipa branila sa igračicom manje u polju. U tim periodima igre, Srbija je postigla čak tri gola.

Ako je za utjehu, naša rukometašica Andrea Lekić proglašena je za najbolju igračicu turnira, a u finalu Lekićeva je postigla deset golova, od čega dva sa linije sedam metara.

Srbija je imala jedno isključenje više na dva minuta od Hrvatske (5-4), ali i jedan sedmerac više dosuđen u svoju korist (5-4). Ipak, realizacija je bila nešto lošija, pa su obe ekipe imale po tri gola sa crte.

Ključnu razliku napravila je golmanka Hrvatske Grubišić, koja je zaustavila 12 udaraca naših igračica, dok su naše čuvarke mreže Tatalovićeva i Đerićeva zajedno imale pet odbrana.

HRVATSKA: Grubišić (12 odbrana), Žderić, Jelčić, Golubić 1, Šerić 1, Gaće 1, Arslanagić 2, Pušić 3, Pavić 1, Franić 9, Penezić 5, Zebić 4, Milanović-Litre 9, Jukopila, Havić 1.

SRBIJA: Tatalović (3 odbrane), Đerić (2 odbrane), Krpež 3, Koperec 1, Lekić 10, Števin 1, Dmitrović, Damjanović 8, Vučković 2, Rajović, Pop-Lazić, Luković 1, Cvijić 1, Živković, Nišavić, Bartošić 8.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC