• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iznenađenje: Za Britance je Đoković najbolji sportista decenije!

Autor mondo.rs

Londonski dnevnik proglasio srpskog tenisera za sportistu protekle decenije.

U prošlogodišnjem finalu Vimbldona, kada je Novak Đoković u dramatičnom meču pobijedio Rodžera Federera, većina publike bila je na strani Švajcarca. U pojedinim trenucima podrška londonske publike bila je čak i neukusna, što je vrlo iritiralo Đokovića i sve njegove pristalice.

Međutim, Britanci veoma cijene srpskog tenisera, a tome svjedoči i redakcija londonskog dnevnika "Ivning Standarda", u čijem je izboru za najboljeg sportistu decenije pobijedio upravo Đoković, prenio je "Kurir".

Možda će vas zanimati

Srbin je bio ispred Federera, Rafaela Nadala, atletičara Juseina Bolta, fudbalera Lionela Mesija...

Đoković je kandidovan zbog osvojenih 15 grend slem titula od 2010. godine, što je na njihove čitaoce ostavilo jači utisak nego rekordi i zlata sprintera s Jamajke ili golovi i trofeji Barsinog čarobnjaka. Uz to, srpski teniser je poznat i po svom humanitarnom radu, ali i skromnosti...

U ženskoj konkurenciji pobijedila je američka plivačica Keti Ledecki, koja je uspjesima od 15. godine na OI u Londonu 2012. godine zasjenila rezultate svojih zemljakinja, teniserke Serene Vilijams i gimnastičarke Simon Bajls.

Za najboljeg parasportistu decenije proglašen je legendarni japanski teniser u invalidskim kolicima Šingo Kunijeda, koji je osvojio 29 grend slemova u sing i dubl konkurenciji.

Britanci su svoj izbor za domaćeg sportistu izdvojili od međunarodne konkurencije, pa su tako svi Ostrvljani mogli da se opredjeljuju između Luisa Hamiltona, Endija Marija i Moa Faraha. Titulu najboljeg ponio je šampion Formule 1, jer je Hamilton pet od svojih šest šampionata osvojio u protekloj deceniji.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC