• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (EL): Voša želi novi podvig

U kvalifikacijama za Evroligu Vojvodina protiv Sinteza, Breše i Segeda. Ni lako, ni teško.

 VATERPOLO (EL): Voša želi novi podvig Izvor: MONDO

Vaterpolisti Vojvodine prošle sezone bili su najprijatnije iznenađenje Evrolige. Srbija je prvi put imala dva predstavnika u najkvalitetnijem evropskom takmičenju, a "lale" se nadaju da bi mogle da ponove taj uspjeh.

U kvalifikacijama za Evroligu, žrijebom je odlučeno da rivali Vojvodini budu italijanska Breša, ruski Sintez i mađarski Seged. Ni lako, ni mnogo teško.

Vojvodina je ostala bez Petra Filipovića i Uroša Kalinića, ali je dovela dvojac iz Beograda - Nemanju Ubovića i Nemanju Matovića. Uz stare snage - Borisa Vapenskog, Miloša Miličića, Miroslava Ranđića...ekipa Dejana Stanojevića mogla bi da ponovi prošlosezonski uspjeh.

Breša više nije tim koji izaziva strahopoštovanje. Jeste da dolazi iz najkvalitetnije lige, ali nije tim protiv kojeg ne može da se igra.

Isto se može reći i za ruski Sintez, bivši klub sadašnjeg direktora Vojvodine Danila Ikodinovića i proslavljenog reprezentativca Dejana Savića. Tim Sinteza je spoj mladosti i iskustva, tačnije veterana, jer je gotovo pola ekipe nlizui četvrtoj deceniji

Mađarski Seged je nezgodna ekipa, pokazao je to i u prošlogodišnjoj Evrointer ligi, ali i Vojvodina je imala nekoliko briljantnih rezultata i normalno je da se nada novim, pogotovo što će biti domaćin toj grupi (od 8. do 10. oktobra).

Zanimljive će biti borbe i u drugim grupama. Kapiten srpske reprezentacije Vanja Udovičić če sa svojim novim klubom, zagrebačkom Mladosti ići u Berlin, u grupu u kojoj će najteži rival biti Eger sa nekolicinom mađarskih reprezentativaca.

Doskorašnji igrač Partizana Slavko Gak će sa svojim novim klubom Vuljagmenijem ići u Barselonu, gdje će između ostalih igrati i protiv svojih bivših saigrača iz Budve.

KVALIFIKACIONE GRUPE:

NOVI SAD: Vojvodina, Sintez, Breša, Seged.

BARSELONA: Barselona, Savona, Budva, Vuljagmeni.

BERLIN: Špandau, Mladost, Eger, Marsej.

RIJEKA: Primorje, Primorac, Panionios, Košice.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC