• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Rađa objavio spisak

Selektor rukometne reprezentacije BiH Vojislav Rađa objavio je u utorak širi spisak 28 igrača za kvalifikacione susrete za EP 2012. u Srbiji.

 RUKOMET: Rađa objavio spisak Izvor: MONDO

Prvi meč kvalifikacija rukometaši BiH odigraće na gostovanju protiv Mađarske, 28. oktobra, a tri dana kasnije u Sarajevu će ugostiti Makedoniju.

U odnosu na prethodne kvalifikacije, Rađa je pozvao dva nova imena - Kosta Savić iz sarajevske Bosne i Vladimir Vranješ iz banjalučkog Borca.

Spisak: Adnan Šabanović (Sloga), Danijel Šarić (Barselona), Nebojša Grahovac (Šamberi), Benjamin Burić (Izviđač), Vukašin Stojanović (Aragon), Amir Čakić (Bosna), Bakir Buljugija (Sloga), Adnan Jaškić (Zagreb), Deni Velić (Našice), Faruk Vražalić (Bosna), Muhamed Toromanović (KIF Kolding), Senjamin Burić (Izviđač), Velibor Manjić (Sloga), Vladimir Vranješ (Borac m:tel), Adnan Harmandić (Silkeborg), Damir Doborac (Magdeburg), Edin Bašić (Šamberi), Ivan Karačić (Borac m:tel), Mirsad Terzić (Vešprem), Nikola Prce (Alser Puerto), Ante Kukrika (Panduri), Igor Mandić (Prijedor), Faruk Halilbegović (Borac m:tel), Marinko Kelečević (Ferencvaroš), Darko Martinović (IFK Kristianštad), Marko Panić (Borac m:tel), Alen Kulenović (Borac m:tel), Kosta Savić (Bosna).

Rukometaši BiH okupiće se 24. oktobra u Zagrebu, a pripreme za susret sa Mađarskom obaviće u Varaždinu.

"Ulazimo u kvalifikacije sa velikim optimizmom. Očekujem dobar rezultat i vjerujem da ovi igrači mogu izboriti plasman na EP. Mađari su favoriti u grupi, ali smatram da možemo da im pariramo. U Mađarsku idemo da napravimo dobar rezultat, pobjedu ili remi", rekao je agenciji "Fena" selektor Rađa , koji će tokom sljedeće sedmice "skratiti" spisak na 18 imena.

U okviru Prve kvalifikacione grupe još se nalazi selekcija Estonije, sa kojom će se izabranici selektora Rađe sastati u martu 2011. godine.

"Mislim da imamo dobar raspored. Već na početku igramo sa favoritom i ako uspijemo izboriti povoljan rezultat, uz pobjedu nad Makedonijom, sa velikom prednošću bi dočekali dvomeč sa Estonijom. Mislim da bi već nakon tih susreta situaciju u grupi mogla biti jasna", kazao je Rađa.

Nastup na EP izboriće dvije najbolje ekipe iz svake od sedam grupa. Kvalifikacije će biti igrane od 27. oktobra 2010. do 12. juna 2011. godine. Na EP-u direktan nastup su osigurali domaćin Srbija i evropski prvak Francuska.

Raspored susreta u Prvoj grupi kvalifikacija:

1. kolo (27./28. oktobra):
Mađarska - BiH
Makedonija - Estonija
2. kolo (30./31. oktobra):
Estonija - Mađarska
BiH - Makedonija
3. kolo (9./10. marta 2011.):
Makedonija - Mađarska
Estonija - BiH
4. kolo (12./13. marta 2011.):
Mađarska - Makedonija
BiH - Estonija
5. kolo (8./9. juna 2011.):
BiH - Mađarska
Estonija - Makedonija
6. kolo (11./12. juna 2011.):
Mađarska - Estonija
Makedonija - BiH

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC