• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odbojkaši: Istrošili smo sreću

Reprezentativci Srbije uprkos dva poraza u prvoj fazi takmičenja sa optimizmom očekuju drugi krug Svjetskog šampionata u Italiji.

 Odbojkaši: Istrošili smo sreću Izvor: MONDO

Odbojkaši priznaju da su u dosadašnjem dijelu Svjetskog prvenstva imali mnogo sreće. Svjesni su da takav kredit više nemaju i da će morati pošteno da se oznoje da iz Milana stignu do Rima i borbe za medalju.

"Dovoljno smo iskoristili sreću za ovo Svjetsko prvenstvo, tako da sad moramo da se uzdamo u sebe i u svoju igru, da malo kvalitetnije počinjemo utakmice, a samim tim će i završnica biti bolja po nas", kazao je Saša Starović.

Na početku drugog kruga i tačkmičenja u novoformiranoj grupi H očekuje ih utakmica sa Kubom (četvrtak, 17.00 časova).

"Šansa nam se ukazala da, bez obzira što smo izgubili prethodne dve utakmice. Imamo žrijeb na našoj strani", rekao je Bojan Janić.

Reprezentacije Srbije i Kube odigrale su ovog ljeta čak SEDAM utakmica: počev od priprema za Svjetsku ligu, u tom takmičenju i kasnije u pripremama na SP. Nema tajni.

"Kuba je ekipa sa kojom se odlično poznajemo, ovog ljeta smo igrali šest, sedam puta protiv njih. Sve utakmice su bile neizvjesne i biće i ovo još jedan jako težak meč", istakao je smečer reprezentacije Srbije i pojasnio:

"Oni su fizički dominantniji ne samo u odnosu na nas, nego i na ostale ekipe na šampionatu. Ukoliko im bude dan biće vrlo teško. Taktičkom disciplinom ćemo gledati da to nadoknadimo. Tu je naša šansa i ako u tome budemo bolji imamo šansu da pobijedimo. Treba da ih napadnemo taktičkim servisima i menjanjem ritma".

Srednji bloker Marko Podraščanin vjeruje da će riješiti pitanje plasmana u polufinale ukoliko pobijede Kubu.

"Treba da izvučemo pouke iz prethodnih poraza, posebno onog protiv Kanade, koja nije naš nivo, i da se stisnemo. Igrali smo sedam puta protiv Kube, znamo gdje su im vrline i mane. Treba da odigramo maksimalno požrtvovano od prvog do posljednjeg poena. Pobjeda u tom meču će nam mnogo značiti za nastavak takmičenja. Mogu slobodno reći da nam se otvara i put polufinala poslije toga. Na dosta toga će uticati naš servis. Time treba da ih odvojimo od mreže, gdje su dosta jaki".

Korektor Saša Starović takođe isitče važnost meča protiv Kube, dok u subotu ne očekuje mnogo poteškoća protiv Meksika.

"Kubanci su jako dobra ekipa sa sjajnim fizičkim predispozicijama. U prvom dijelu smo imali malo sreće i moramo to da iskoristimo u drugom, da odigramo što bolje, da maksimum damo u toj prvoj utakmici jer mislim da je ona najvažnija i ako tu ostvarimo pobjedu, mislim da ni protiv Meksika nećemo imati problema".

I dok mlađi igrači zrače optimizmom, iskusni kapiten reprezentacije Srbije Nikola Grbić o susretu u četvrtak govori sa dosta opreza.

"Sigurno da to nije ona Kuba koju smo imali priliku da vidimo u Beogradu, a ni na one dve utakmice koje smo sa lakoćom pobijedili. Posmatrao sam meč sa Brazilom i pokazali su jedan veliki kvalitet u igri, kao i kontinuitet čak i u momentu kada su ih aktuelni olimpijski i svetski šampioni stigli i prestigli. Mislim da su dosadašnji dio turnira odigrali na zavidnom nivou i da će nam posao biti jako težak. Bez obzira na to imamo naše šanse, znamo kako igraju".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC