• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BANGKOK: Troicki izgubio i meč i bodove

Veliku šansu propustio je Viktor Troicki u drugom kolu ATP turnira u Bangkoku. Samim tim izgubio i značajan broj ATP bodova...

 BANGKOK: Troicki izgubio i meč i bodove Izvor: MONDO

Na mestu gdje je prije godinu dana igrao finale Tajland Opena i izgubio od Žila Simona, Beograđanin je ove sezone eliminisan već u drugom kolu i to od Finca Jarka Nieminena - 0:2 (6:7, 3:6).

Nieminen je do trećeg kola 551.000 dolara vrijednog turnira Serije 250 i duela sa trećim nosiocem Jirgenom Melcerom stigao poslije sat i 40 minuta borbe sa Troickim, tokom koje je srpski teniser iskoristio je - malo je reći - previše prilika da dobije meč.

Eliminacijom u drugom kolu, poslije plasmana u finale, Troicki je izgubio 130 ATP bodova i to će se svakako odraziti na njegov plasman na rang listi, gdje je prošlog ponedeljka bio 48.

U prvom setu, svaki teniser napravio je po brejk, prije nego je borba otišla u taj-brejk, gdje je 29-godišnji Finac iskoristio prednost u iskustvu i veću rutinu u duelu sa pet godina mlađim Troickim, koji je shodno plasmanu na ATP listi bio postavljen za sedmog nosioca u Bangkoku.

Rezultatom 7:4 u taj-brejku, Nieminen (60. ATP) je poveo sa 1:0 u setovima, a onda je uslijedio set u kojem Troicki nije napravio brejk, a imao je 11 prilika za to!

Na drugoj strani, Nieminen je došao do dvije brejk lopte, obe je iskoristio i po kratkom postupku dovršio posao, izjednačivši na 1:1 u međusobnim duelima sa Troickim. Prvi meč između ove dvojice pripao je Srbinu, koji je ovog ljeta u drugom kolu Nju Hejvena bio bolji takođe sa 2:0 (7:5, 6:3).

Na Tajland Openu između ostalih učestvuju još Rafael Nadal, Fernando Verdasko, Ernests Gublis, Timo De Baker i veliki povratnik na ATP tur, poslije ozbiljne povrede i operacije šake desne ruke - Huan Martin Del Potro.

U prvom kolu Troicki je pobijedio Švajcarca Marka Kjudinelija sa 2:0 (6:3, 6:1) i na taj način zaradio 9.555 dolara, uz 20 ATP bodova, a branio je 150, koliko slijedi finalisti.

Pobjedniku Tajland Opena pripada ček na 99.725 dolara i 250 ATP bodova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC