• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Partizan gost Živinica

Rukometaši Partizana od petka do nedelje igraju kvalifikacioni turnir u Kupu izazivača u Živinicima kraj Tuzle.

 RUKOMET: Partizan gost Živinica Izvor: MONDO

Trener rukometaša Partizana Aleksandar Brković rekao je da očekuje da njegova ekipa osvoji prvo mjesto na kvalifikacionom turniru, a za plasman u šesnaestinu finala evropskog takmičenja boriće se protiv bjeloruskog Arkatrona, engleskog Mančestera i domaće ekipe Konjuh namještaj.

"Očekujem da pobijedimo u sve tri utakmice. Na to nas obavezuje kvalitet ekipe i ime kluba za koji se borimo. Neće nam biti lako imaćemo dva jaka rivala Arkatron i domaćina", izjavio je trener Brković na konferenciji za novinare.

Prvu utakmicu Partizan igra u petak od 17 sati protiv Arkatrona.

"Bjelorusi pomalo predstavljaju nepoznanicu za nas, ali znamo da imaju desetak juniorskih reprezentativaca u svom sastavu. Ako budemo prvi u grupi u šesnaestini finala ćemo ići na hrvatski Čakovec, što je bolje nego da kao drugoplasirani igramo protiv švedskog Guifa", rekao je Brković.

Kapiten Partizana Stojan Radanović rekao je da je ekipa dobro pripremljena za predstojeće izazove.

"Dobro smo počeli sezonu sa dvije pobjede u domaćem prvenstvu, a sada nas očekuje potpuno drugačije takmičenje u Evropi. Želimo da doguramo što dalje, kvalitetno smo radili i očekujem dobar rezultat", izjavio je Radanović.

Golman Nemanja Ljubenović ubeđen je da Partizan nema razloga da strijepi za plasman u sljedeću fazu takmičenja.

"Idemo da pobijedimo na tom turniru, ne plašimo se nikoga. Ako odigramo onako kako umijemo, malo je ekipa koje mogu da nam se suprotstave", naveo je Ljubenović.

Direktor Partizana Aleksandar Blagojević rekao je da beogradski klub ima velike ambicije u Kupu Izazivača.

"Protivnici su nam po mjeri, a naše ambicije prevazilaze plasman u šesnaestinu finala. Idemo korak po korak, nadam se da ćemo prezimeti u Evropi i doći čak do polufinala", istakao je Blagojević.

Crno-bijeli u drugom kolu u subotu od 17 sati igraju protiv Mančestera, a u posljednjem kolu u nedelju od 19.30 protivnik će im biti Konjuh namještaj.

"Konjuh je prije par godina igrao u četvrtfinalu ovog takmičenja, a igraju nama dobro poznat rukomet iz jugoslovenske škole. Ova utakmica će i odlučiti ko će biti prvi, a ko drugi u grupi. O rukometu u Mančesteru malo znamo, ali otprilike imamo predstavu koji je to nivo, a ni podmlađeni Arkotron nije za potcjenjivanje", zaključio je Blagojević.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC