• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA (SP): Deki navijao, "orlovi" pobijedili

Repezentacija Srbije plasirala se u polufinalnu grupu pobjedom nadom Kubom na startu Grupe H - 3:1.

 ODBOJKA (SP): Deki navijao, "orlovi" pobijedili Izvor: MONDO

Na početku borbe u Grupi H na 17. Svjetskom prvenstvu u odbojci Srbija je pobijedila Kubu 3:1 (16:25, 25:19, 25:22, 25:19).

Time je već obezbijedila plasman u narednu rundu, pa subotnji duel sa Meksikancima neće imati rezultatski značaj za "orlove".

Trijumf nad "piratima sa Kariba" je tek drugi za Srbe, pošto su do druge faze takmičenja stigli pobjedom samo nad Njemačkom, a uprkos porazima od Kanade i Poljske. Ipak, treba da raduje značajno bolja igra ekipe Igora Kolakovića u odnosu na prethodne utakmice.

Najbolji poenter bio je Ivan Miljković (20), a veliki doprinos uspjehu dali su i Nikola Kovačević (17), Bojan Janić (12)...

Meč je trajao sat i 28 minuta.

Srpske odbojkaše u Milanu je bodrio kapiten fudbalske reprezentacije Dejan Stanković, koji je meč gledao u društvu saigrača iz Intera, Brazilca Maikona (na slici se pozdravlja sa predsjednikom OSS, Aleksandrom Boričićem).



"Orlovi" su izuzetno loše počeli meč. Poslije njihovog uvodnog vođstva od 2:0, na terenu su postojali samo Kubanci. Srbi su mnogo griješili (6-1 odnos u servis greškama, 10-2 u greškama ukupno), pa protivnik nije imao problema da za 19 minuta ubedljivo reši prvi set u svoju korist - 25:16.

Međutim, onda se situacija na parketu promijenila.

Drugi set trajao je samo dva minuta duže od prvog. Srpski igrači su znatno manje griješili, popravili su i servis i prijem...

Kubanci su startovali sa 5:2, ali su Grbić i drugovi stigli do izjednačenja na 8:8. Rezultat se "lomio" do sredine seta, kada su "orlovi" poveli 17:15, zatim 19:16, a od 22:19 su dobili sva tri poena - 25:19.

Kubanci su u drugom setu napravili sedam, a Srbi samo jednu servis grešku.

I u trećen setu je dugo vladala rezultatska klackalica, a onda je u finišu ponovo Srbija dodala gas. Do tri poena prednosti je stigla kod 24:21 posle sjajnog poteza Nikole Grbića, a tačku na set poslije 22 minuta stavio je u tom periodu razigrani Ivan Miljković - 25:22.

I četvrti set su Kubanci bolje "otvorili" - 7:3. Ali, najviše zahvaljujući odličnim servisima Kovačevića, Srbija je "vezala" šest poena - 9:7.

"Pirati" su zatim imali 14:12, "orlovi" ponovo napravili preokret (16:14). Kada je trojni blok zaustavio Fernanda Ernandeza za 20:17, kraj se naslućivao. A kada je uslijedio još jedan blok Dragana Stankovića (21:17), sve je bilo jasno. Poslije 24 minuta na semaforu je pisalo 25:19.

Naredni meč u Grupi H na programu je u petak (21,00), sastaju se Kuba i Meksiko, sa kojim će Srbija igrati u subotu (17,00).

SRBIJA: Kovačević (17), Janić (12), Petković, Terzić, Stanković (5), Grbić (3), Nikić, Rašić (1), Miljković (19), Starović, Podraščanin (6), Rosić.

KUBA: Leon (10), Leal (10), Gutijerez Kameho (7), Sepeda (6), Ortiz, Bel, Simon (17), Heresuelo (4), Mesa, Dijaz, Ernandez (11).

Rezultati prvog kola:

Grupa G

Portoriko - Njemačka 0:3
slobodna je Italija

Grupa H

Kuba - Srbija 1:3
slobodan je Meksiko

Grupa I

Rusija - Egipat 3:0
slobodna je Španija

Grupa L

SAD - Češka 0:3
slobodan je Kamerun

Grupa M

Francuska - Argentina 1:3
slobodan je Japan

Grupa N

Poljska - Brazil 0:3
slobodna je Bugarska

(MONDO, foto FIVB)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC