• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crnogorci "švercovali" sprske rukometašice?

Rukometni savez Crne Gore "aktivirao" je dvije bivše reprezentativke Srbije znatno prije isteka roka propisanog od strane EHF.

 Crnogorci "švercovali" sprske rukometašice? Izvor: MONDO

Ana Đokić i Katarina Bulatović zaigrale su za "novu" državu prošlog vikenda na turniru u Holandiji, iako su u dresu Crne Gore smjele da nastupe tek poslije 29. marta 2011. godine, okruglo tri godine od posljednje utakmice u dresu Srbije.

Prelet srpskih rukometašica u gnijezdo finansijski stabilnijeg RS Crne Gore nije nikakva novost, ali je u ovom slučaju napravljen presedan, jer su prekršena pravila Evropske rukometne federacije.

Ipak, generalni sekretar RSS Božidar Božo Đurković najavio je da se srpska kuća rukometa neće žaliti kod EHF, odnosno da neće podnijeti prijavu protiv dve "odbjegle" igračice.

"To je njihova stvar, njihova odgovornost. Neću ja tu da palim vatru...", rekao je Đurković za "Sport".

"Ne vidim razlog zašto bismo ih prijavili EHF. One neće više da igraju za Srbiju i ja ne želim da ih jurim po Holandiji", dodao je Đurković, dodavši da je aktuelni selektor ženske rukometne reprezentacije Duško Milić - Crnogorac.

Đokićeva i Bulatovićeva posljednji put igrale su u dresu Srbije protiv Makedonije u Velesu, 29. marta 2008. godine i od tada ih nema na prozivkama srpskog nacionalnog tima. Zanimljivo je da se na zagrijavanju za tu utakmicu, Bulatovićeva pojavila u majici "Kosovo je srce Srbije".

Još jedna rukometašica iz ove generacije, golmanka Ana Vojčić izgleda da je odlučila da krene istim putem i postane Crnogorka.

U RSS stigao je dopis iz EFH, u kojem se pita za datum kada je Vojčićeva posljednji put branila gol Srbije, kako bi počelo "odbrojavanje" do trenutka kada će imati pravo da igra za Crnu Goru. Kao i u slučaju Đokićeve i Bulatovićeve, to je bilo protiv Makedonije (28:29) u Velesu, 29. marta 2008. godine.

Javna tajna je u svijetu rukometa, mada to nije javno potvrđeno, da Crnogorci finansijski stimulišu igračice iz stranih država da nastupaju za nacionalni tim te zemlje, a u besparici koja vlada u srpskom rukometu, to je za naše igračice često jači motiv od rodoljublja.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC