• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kolaković: Šteta što nije trajalo duže

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije u utakmici sa Meksikom jedino žali što - nije potrajala duže da pruži jednaku šansu svim igračima.

 Kolaković: Šteta što nije trajalo duže Izvor: MONDO

Odbojkaški reprezentativci Srbije nisu imali mnogo toga da kažu nakon pobjede nad Meksikom, kojom su ovjerili plasman među 12 najboljih timova na Svjetskom prvenstvu u Italiji.

Utakmica je trajala 72 minuta, a selektor Igor Kolaković je zažalio što nije potrajala duže. Evo i zašto:

"Šteta, utakmica nije toliko dugačka da svi momci dobiju priliku u mjeri u kojoj zaslužuju, ali je važnost utakmice bila ispred svega da odgovorno i na pravi način završimo. Žao mi je, naravno, što nije bilo prilike, ali nadam se da je vrijeme pred njima", izjavio je Kolaković nakon meča i na kratko se osvrnuo na posljednji susret grupe H:

"Teško je igrati utakmice za koje se unaprijed zna pobjednik. Možda smo mogli prvi set da dobijemo uvjerljivije, ali Meksiko na startu igra agresivno i borbeno. To su iskoristili da igraju egal u završnici prvog seta. Sljedeća dva seta igrali smo dosta siguno, mada je bilo manjih grešaka. Mogu reći da je ta utakmica već za nama i okrećemo se sljedećem protivniku Argentini."

Smečer Bojan Janić očekivao je bolju partiju Latinoamerikanaca.

"Odigrali smo korektno, malo smo imali problema. Očekivali smo da će igrati bolje, s obzirom na to kakve su partije pružali u ranijim mečevima. Koncentrisanom igrom u većem dijelu meča smo lagano priveli kraju ovaj susret."

Čak i iskusni Nikola Grbić, koji javno teži prefenciji, nije imao nikakve primjedbe da iznese na račun igre reprezentacije Srbije.

"Znali smo da imamo ulogu velikog favorita i da ne smijemo sebi da dozvolimo bilo kakav kiks, bez obzira što je Meksiko mnogo slabija reprezentacija od Kanade postojao je pritisak. Znali smo da moramo da pobijedimo, a da oni nemaju šta da izgube. Obično su to dvije stvari koje čine recept za napetu utakmicu", rekao je kapiten srpskog nacionalnog tima i dodao:

"Međutim, uspjeli smo da praktično jedino u drugoj polovini prvog seta malo iskomplikujemo više mi, nego oni utakmicu, ali smo uspjeli da i u tom setu vodimo non-stop i privedemo taj set kraju. Poslije toga više nije bilo nikakve dileme. Bili smo skoncentrisani, odradili smo ono što je trebalo i priveli smo utakmicu kraju."

Libero Nikola Rosić zadovoljan je sa dvije ubjedljive pobjede u drugoj rundi takmičenja na Svjetskom prvenstvu i već je okrenut susretu koji ih očekuje u ponedeljak od 17 časova.

"Znali smo da moramo da uđemo ozbiljno u ovaj meč, da je ekipa Meksika izuzetno borbena. Nisu kvalitetni kao timovi iz vrha, ali su znali dosta dobro da se nose sa svima njima. Mislim da smo odradili ono što smo se dogovorili, zasluženo smo pobijedili. Generalno smo zadovoljni ovom fazom u Milanu, ostvarili smo dvije lijepe pobjede. Ali već za dva dana nas očekuje novi meč."

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC