• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PEKING: Kome će Bora donijeti sreću?

Velibor Milutinović uživo prati događanja na Čajna Openu, gdje učestvuje šestoro srpskih tenisera.

 PEKING: Kome će Bora donijeti sreću? Izvor: MONDO

Jelena Janković, Ana Ivanović, Bojana Jovanovski, Novak Đoković, Janko Tipsarević i Nenad Zimonjić se trenutno nalaze u Pekingu.

Jelena je već pobijedila u prvom kolu Čajna opena. Nju je sa tribina Nacionalnog teniskog centra posmatrao proslavljeni fudbalski stručnjak Bora Milutinović, koji bi trebalo da bude gost pekinškog turnira i narednih dana.

Bojana u nedelju izlazi na Lotos stadion, a rivalka joj je Ukrajinka Katerina Bondarenko. Ana će u prvom kolu igrati protiv Marion Bartoli. To će biti njihov drugi susret za manje od nedelju dana, pošto su igrale u utorak na Pan Pacifik Open turniru u Tokiju.

Ukoliko ovaj put bude bolja od Bartoli, Ana će u drugom kolu igrati protiv Marije Hose Martinez Sančez iz Španije, ili protiv Bjeloruskinje Olge Govorcove. Elena Dementijeva, koja je na Olimpijadi u Pekingu 2008. godine osvojila zlatnu medalju, je potencijalna protivnica u trećem kolu.

Organizatori Čajna Opena (tvrda podloga, 2.100.000 dolara) mogu da se pohvale da na ATP turniru učestvuje čak sedam od deset najboljih tenisera svijeta.


Prvi nosilac je drugi igrač svijeta Novak Đoković, koji se na svom prvom učešću u Pekingu prošle godine popeo na šampionsko postolje savladavši u finalu Hrvata Marina Čilića rezultatom 6:2, 7:6 (7:4).

Odbranu titule Nole će startovati mečom prvog kola u kome će se sastati sa Kinezom koji je dobio specijalnu pozivnicu, Mao Ksin Gongom. Biće to njihov prvi međusobni susret.

Uspješno riješen prvi zadatak pred Novaka u drugom kolu stavlja pobjednika duela između saigrača iz Dejvis kup reprezentacije Janka Tipsarevića i Amerikanca Mardija Fiša.

Pobjednik turnira u Pekingu, koji pripada seriji 500, dobiće 500 ATP poena i ček na pola miliona američkih dolara.

Nenad Zimonjić i Danijel Nestor postavljeni su za druge nosioce. Oni će na startu igrati protiv Kazahstanca Andreja Golubjeva i Uzbekistanca Denisa Istomina.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC