• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KINA OPEN: Bojana šokirala Džej Džej!

Bojana Jovanovski plasirala se u treće kolo WTA Premijer turnira u Pekingu, pobijedivši Jelenu Janković rezultatom 2:1.

 KINA OPEN: Bojana šokirala Džej Džej! Izvor: MONDO

Srpski ženski tenis definitivno je dobio trećeg jakog aduta - Bojanu Jovanovski.

Beograđanka, koja će 31. decembra proslaviti 19. rođendan, savladala je nekada prvu teniserku svijeta, velikog favorita Jelenu Janković - 4:6, 6:2, 6:2!

Jovanovski će se u trećem kolu Kina opena sastati sa Pati Šnider iz Švajcarske ili Izraelkom Šahar Per.

Jankovićeva je osvojila prvi set tako što je čak četiri puta oduzela servis Jovanovskoj, koja se u tri navrata vraćala iz jednog brejka zaostatka.

Ali kada se očekivalo da Džej Džej "doda gas" i opravda svoj renome, pokazalo se da Bojana raspolaže daleko većom energijom i - što je razumljivo - većom željom za pobjedom. Zaigrala je agresivno i, čini se, iznenadila sedam godina stariju protivnicu, kojoj se taktika čekanja na greške i oslanjanja na defanzivu ovog puta nije isplatila.

Bojana je već u prvom gemu drugog seta napravila brejk, iskoristivši petu šansu. Upornost je počela da daje rezultate!

Stečenu prednost Jovanovski nije ispustila, već ju je uvećala brejkom za 4:1. Jelena je uzvratila istom mjerom, ali to je bio njen posljednji trzaj u tom dijelu meča.

U setu odluke je srpska šampionka povela sa 1:0, međutim, nikako nije bila u stanju da odoli Bojaninim riskantnim, ali preciznim udarcima, kao i odličnom kretanju. Ređali su se "vineri", najčešće iz forhenda za preokret na 3:1.

Jelena je smanjila na 3:2, u narednom gemu imala i šansu da izjednači, ali je kod rezultata 30:40 bila previše pasivna i pogriješila je u izmjeni udaraca sa osnovne linije. Jovanovski je furioznim volejom iz trka dobila taj gem, a onda napravila ključni brejk za vođstvo od 5:2.

Jankovićeva je vodila sa 40:30, a Bojana osvojila tri poena zaredom. Trofejna rivalka više nije mogla da joj se odupre...

Sada ostaje da se vidi može li Jovanovski (93. na svijetu) prvi put u karijeri da prođe u četvrtfinale WTA turnira i tako kruniše prvu pobjedu nad liderom Fed kup tima Srbije, sa kojom je prije samo šest mjeseci imala čast da odigra dubl partiju protiv Slovakinja u Beogradskoj areni.

Jelenina kriza se nastavlja. Poslije plasmana u polufinale Rolan Garosa, početkom juna, nije ostvarila nijedan zapažen rezultat.

Igračica koja je svojevremeno došla do vrha najviše zahvaljujući konstantno dobrim partijama, sada bi lako mogla da propusti WTA šampionat u Dohi, završni turnir sezone na kojem se tradicionalno okuplja osam najboljih teniserki.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC