• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gong za Fiša, Novak u drugom kolu

Novak Đoković počeo je odbranu titule u Pekingu pobjedom u "trening" meču protiv anonimnog kineskog tenisera Mao-Sin Gonga. Slijedi Mardi Fiš.

 Gong za Fiša, Novak u drugom kolu Izvor: MONDO

Sat i 11 minuta bilo je potrebno drugom teniseru svijeta i prvom nosiocu na Čajna Openu da izbaci 356. na ATP listi u prvomo kolu i domogne se prilike da "osveti" zemljaka i saigrača iz Dejvis kup reprezentacije Srbije, Janka Tipsarevića.

Gong, dobitnik "vajld karda" od organizatora, poražen je sa 2:0 (6:1, 6:3).

Đoković će se u drugom kolu 2.100.000 dolara vrijednog turnira ATP Serije 500, sastati sa starom mušterijom, šest godina starijim teniserom, Amerikancem Mardijem Fišom. Trenutno 19. igrača svijeta, Beograđanin je pobjeđivao svih pet puta do sada, a posljednji u nizu trijumfa nad Fišom zabilježio je u osmini finala ovogodišnjeg US Opena (6:3, 6:4, 6:1).

Koliko je Novakov vršnjak Mao-Sin bio inferioran na Lotus Kortu govori i podatak da nijednom nije došao ni do prilike za brejk, a Đoković je četiri od 11 brejk lopti pretvorio u svoje gemove.

Fiš je u prvom kolu turnira koji se igra na mjestu gdje je 2008. godine održan Olimpijski teniski turnir, pobijedio Tipsarevića sa 6:2, 7:6(5).

Ukoliko i šesti put nadigra Amerikanca, Đoković će se u trećem kolu sastati protiv boljeg iz meča Žil Simon (Francuska) - Mihael Berer (Njemačka).

Prošle sezone, u svom prvom učešću u Pekingu, Đoković je odigrao perfektan turnir i pobijedio redom Viktora Haneskua, Viktora Troickog, Fernanda Verdaska, Robina Soderlinga i u finalu Marina Čilića. Tada je Novak zaradio 500 ATP bodova koje mora da brani ove godine, ali i ček na 500.000 dolara.

Ista nagrada čeka osvajača Čajna Opena i ove sezone, kada učestvuju sedmorica igrača iz Top 10 grupe, ali ne i Rafael Nadal i Rodžer Federer.

Tipsarević će u utorak po našem vremenu dobiti priliku da se Fišu djelimično revanšira u dubl konkurenciji. Beograđanin i Španac Nikolas Almagro startovaće u prvom kolu parova protiv Fiša i iskusnog Marka Noulsa.

U ponedeljak, u ženskom singlu, Bojana Jovanovski je napravila iznenađenje i pobijedila Jelenu Janković, dok će u utorak na teren i Ana Ivanović protiv Olge Govorcove.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC