• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ana je htjela da bude malo teže

Poslije 6:0 u prvom setu meča drugog kola Čajna Opena protiv Govortsove, Ivanovićeva se u drugom vratila poslije 1:4 i 3:5. Na redu je Dementijeva.

 Ana je htjela da bude malo teže Izvor: MONDO

"Dvostruka igra" Ane Ivanović u drugom kolu WTA turnira u Pekingu.

U prvom setu Srpkinja je prosto "počistila" Olgu Govortsovu, a potom protivnici u drugom setu dala prst, prije nego joj je uzlela cijelu šaku. Poslije sat i 15 minuta borbe na Olimpik Grin Centru, Ivanovićeva je izborila treće kolo 4.500.000 dolara vrijednog turnira - 2:0 (6:0, 7:5).

Govortsova je u drugom setu vodila sa 4:1 i 5:3, ali je morala drugi put u isto toliko duela sa Beograđankom da pruži ruku i čestita već poslije dva seta.

U trećem kolu Čajna Opena, koje samo po sebi vrijedi 37.225 dolara i 140 WTA bodova, Ana će igrati protiv sedme nositeljke u Pekingu i devete igračice svijeta, Elene Dementijeve.



Do Rima prošlog proljeća, srpska teniserka nije imala pobjedu protiv Moskovljanke u četiri duela odigrana 2006. i 2008. godine, ali je u "Vječnom gradu" uspjela da prekine crnu seriju i prvi put pobijedi Dementijevu sa 2:0 (6:1, 7:6).

Dementijeva je do trećeg kola došla poslije velike borbe u meču sa 57. igračicom svijeta, Japankom Kimiko Date Kerum - 2:1 (6:3, 1:6, 6:3). Ruskinja je u Peking doputovala pomalo umorna, ali u dobroj formi, o čemu svjedoči i finale prošlonedeljnog turnira u Tokiju.

Suvišno je pričati o prvom setu, u kojem je Ana u svemu dominirala protiv Govortsove, koju je dobila i 2008. godine u Dohi.



U drugom setu, Srpkinja, trenutno 38. na WTA listi, stala je, dozvolila protivnici da se razigra i povede sa 4:1, uz dva brejka prednosti...

U tom trenutku, Ivanovićeva je ponovo "ušla" u udarac, prvo je vratila jedan brejk zaostatka, a kada je Govortsova došla na gem od "majstorice" (3:5), Ana je počela da igra savršen tenis i vezala četiri gema za pobjedu - 7:5.

Srpkinja je protiv Bjeloruskinje iz Pinska odservirala šest asova i dobila 82 odsto poena kada bi pogodila prvi servis. Bila je odlična i na početni udarac protivnice, kojoj je uzela šest od devet servis gemova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC