• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Viktor dobio junaka tokijske publike

Bez velikih problema, rezultatom 6:4, 6:2, Viktor Troicki pobijedio je Japanca Keija Nišikorija i plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Tokiju.

 Viktor dobio junaka tokijske publike Izvor: MONDO

Dok se u Pekingu Novak Đoković, Endi Marej, Robin Soderling, Nikolaj Davidenko, Tomaš Berdih, Fernando Verdasko i ostali bore kako će da "raspodjele" 500 ATP bodova i nagradni fond od 2.100.000 dolara, u Tokiju se jednako "opasna" družina takmiči na turniru iste ATP serije, ali nešto "mršavijeg" nagradnog fonda.

U borbi za raspodjelu milion i 100 hiljada dolara, pored Rafaela Nadala, Endija Rodika, Žoa-Vilfreda Conge, Jirgena Melcera, Gaela Monfisa, Felisijana Lopeza, Ernestsa Gulbisa i ostalih, svoje mjesto našao je i Viktor Troicki, koji je na startu Japan Opena u Tokiju eliminisao favorita domaće publike Keija Nišikorija sa 2:0.

U utorak prije podne po našem vremenu bilo je 6:4, 6:2 za srpskog tenisera, koji je do drugog kola došao poslije sat i 21 minut igre.

Za to vrijeme, dva puta je Nišikori uspijevao da oduzme servis Troickom, ali mu je Beograđanin uzvratio sa pet brejkova na devet servis gemova Japanca. To je bilo sasvim dovoljno za drugo kolo, u kojem će Troicki, trenutno 54. na ATP listi, igrati ili protiv četvrtog nosioca Austrijanca Jirgena Melcera ili protiv Argentinca Huana Monaka.



Nišikori je kao 121. teniser svijeta dobio "vajld kard" od organizatora za učešće na najvećem japanskom ATP događaju, ali njego plasman nije značio da će Troicki lako dobiti prvi međusobni susret. Nišikori se tokom prethodne dvije sezone često pojavljivao u vijestima kao momak koji je pravio iznenađenja i pobijeđivao bolje tenisere od Troickog (24 godine).

Srbin nije dozvolio da se u tom kontekstu pojavi u naslovima svjetskih agencija, već je iskoristio priliku da se revanšira Nišikoriju za poraz u fjučers duelu 2008. godine na Bermudama, kada je tri godine mlađi Japanac bio bolji od Troickog sa 2:1 (2:6, 7:5, 7:6).

Protiv Melcera (13. ATP), Troicki nema pobjedu u tri međusobna susreta, dok protiv Monaka vodi sa 2:1.

Drugo kolo ATP turnira u Tokiju "vrijedi" 45 bodova i 13.980 dolara, a plasman u treće donosi 90 bodova i 27.300 dolara. Pobjedniku turnira pripašće 500 bodova i 261.500 dolara.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC