• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA (SP): SRBIJA U POLUFINALU!!!

Odbojkaši Srbije pobijedili Rusiju 3:1 i plasirali se u polufinale 17. Svjetskog prvenstva u Italiji.

 ODBOJKA (SP): SRBIJA U POLUFINALU!!! Izvor: MONDO

"Orlovi" su među četiri najbolje selekcije svijeta! Sjajna Srbija pobijedila je moćnu Rusiju sa 3:1 i u subotu i nedelju boriće se za medalju.

U polufinalu Srbija će igrati protiv pobjednika Grupe Q, u kojoj su Španija, Bugarska i Kuba.

Već po samom početku utakmice moglo se zaključiti da će utakmica biti vrlo napeta. Srbija je povela sa 2:0, međutim, Rusija je prvo vođstvo imala kod rezultata 2:3.

Do prvog tehničkog tajmauta "zbornaja" je zadržala poen prednosti. "Orlovi" su poslije odmora vezali tri poena i poveli sa 10:8, ali nisu dugo zadržali vođstvo jer su i Rusi imali seriju od četiri poena. Selektor naše reprezentacije Igor Kolaković morao je da reaguje...

Nažalost, ni poslije tajmauta Srbija nije uspjela da stabilizuje igru. Nikola Kovačević nije iskoristio kontru za izjednačenje, a sa druge trane Rusi su svaku šansu maksimalno koristili. Posledica toga je rezultat od 13:16 za Ruse na drugom obaveznom odmoru.

Dugo su "baćuške" održavale tu prednost, sve do 22:19, kada su konačno Srbi vezali dva poena, a kada je Bojan Janić iz kontre trebalo da izjednači, lopta je poslije njegovog smeča otišla daleko u aut - 21:23.

Rusija je stigla do dve set lopte, prvu nije iskoristila iako je imala kontru. Kolaković je pokušao drugim tajmautom da zbuni protivnika i uspjelo mu je. Dupli dodir ruskog libera na prijemu i rezultat je 24:24.

Morao je da reaguje i Italijan na klupi Rusije Danijele Banjoli. Poslije tri set lopte za Ruse, Srbija je mogla preko Kovačevića da stigne do prve, ali je on blokom zaustavljen.

Ipak, junak je na kraju prvog seta bio je upravo Nikola Kovačević. Blok Marka Podraščanina donio je prvu priliku "orlovima" da osvoji set, a nju je u vođstvo od 1:0 pretvorio Kovačević, takođe blokom.

Rusija nije iskoristila četiri set lopte, kao i veoma veliki broj grešaka Srbije (12).
Na prvom tehničkom tajmautu u drugom setu Rusija je imala prednost - 8:6. Uslijedio je period loše igre Srbije i čak sedam vezanih poena za "zbornaju" - 13:6. Set je praktično već tada bio riješen.

Ni kasni tajmaut Kolakovića nije promijenio mnogo toga na terenu. Ovaj put izabranici Banjolija imali su plus pet na drugom tehničkom tajmautu.

Rutinski su Rusi odradili posao do kraja ovog dijela igre. Pokušao je izmjenama nešto da učini Kolaković, ušli su Nikić i Terzić, ali uzalud. Rezultat je izjednačen poslije samo 21 minuta igre - 25:16.

Prvi put je Banjoli mora da traži tajmaut na početku jednog seta. Oporavila se Srbija poslije loše igre u drugom setu i treći dio meča počela odlično povela sa 6:3, a nakon ruskog tajmauta vezala još dva poena - 8:3.

Nikola Grbić sjajno je razigravao, blokirao, ali i smečovao...

Marko Podraščanin bio je nezardživ na servisu pa je Srbija stigla do velikih 10:3. U mnogome je ovaj set podsećao na drugi samo što su uloge bile obrnute.

Do novog odmora "orlovi" su zadržali razliku - 16:10.

Kod rezultata 19:13 Banjoli je ponovo pozvao svoje igrače na odmor. Rusi su osvojili dva vezana poena, ali srpske odbojkaše ništa nije moglo da poremeti. Ivan Miljković rješavao je i bezizlazne situacije.

Rusi su ipak uspjeli da se primaknu na 23:20. Kolaković je zatražio tajmaut nakon kojeg je Srbija stigla do 2:1 - 25:21.
U četvrtom setu Rusi su diktirali tempo. Opet su na početku stekli prednost od nekoliko poena - 8:5.

Bojan Janić je jedan na jedan izblokirao Makisma Mihajlova, izjednačio na 14:14 i primorao Banjolija da reaguje. Nije pomoglo. Srbija preokrenula na 16:14!

Poslije tehničkog tajmauta Rusija je izjednačila, a "orlovi" opet stigli do plus dva 18:16. "Zboranaja" stiže do 19:19, a Srbija odgovara i ponovo vodi 21:19. Nema gdje, mora Italijan da pozove posljednji tajmaut.

Rusi se dižu i na semaforu je po ko zna koji put egal 21:21. Kolaković smiruje svoje momke koji prekidaju seriju - 23:21. Ali, opet je neriješeno.

Servis greškom Mihajlova stižemo do meč lopte, imamo kontru, ali Rusi se brane. Janić je obezbedio drugu loptu za polufinale... Volkov koristi prvi tempo.

I Miljković je nezadrživ, ma šta tek reći za trojni blok kod treće meč lopte - 27:25!

Srbija je u polufinalu!!!

Česi nisu uspjeli da se oporave od šokantnog poraza od Brazila - 2:3. Malo je nedostajalo da u ponedjeljak naprave najveće iznenađenje na Svjetskom prvenstvu, ali su ih "karioke" u tome spriječile nakon velike borbe koja je trajala pet setova.

Iscrpljeni Česi, posle manje od 24 sata bili su lak zalogaj za Nijemce. "Panceri" su pobijedili sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:13) i u srijedu će se sa Brazilom boriti za polufinale.

Prva postava Srbije: Nikola Kovačević, Dragan Stanković, Nikola Grbić, Ivan Miljković, Marko Podraščanin, Bojan Janić, Nikola Rosić.

Rezultati i parovi 2. kola četvrtfinalnih grupa:

Grupa O:

Italija - SAD

slobodna je Francuska.

Grupa P:

Srbija - Rusija 3:1 (28:26, 16:25, 25:21, 27:25)

Slobodna je Argentina.

Grupa Q:

Španija - Kuba

Slobodna je Bugarska.

Grupa R:

Njemačka - Češka 3:0 (25:23, 25:18, 25:13)

Slobodan je Brazil.

(MONDO - foto: FIVB)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC