• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kolaković: Ima Boga!

"Svi nas otpisali, Rusi nas željeli i dobili nas, a mi ih ostavili bez medalje", smiren, ali srećan komentarisao je plasman Srbije u polufinale Igor Kolaković.

 Kolaković: Ima Boga! Izvor: MONDO

Mnogi su Srbiju otpisali poslije poraza od Kanade i Poljske u prvoj fazi Svjetskog prvenstva u Italiji. Najveše kitika upućeno je na račun selektora Igora Kolakovića.

Međutim, odbojkaši Srbije vjerovali su u svoju snagu i kvalitet, a najviše povjerenja u svoje pulene imao je upravo trener srpskog državnog tima.

Bio je smiren protiv "zbornaje" kada nije išlo. Uspio je Crnogorac svojim savjetima da smiri i igrače kada se odlučivao pobjednik, a upravo takav, smiren, ali i srećan, ostao je nakon velike pobjede nad Rusijom u Firenci.

"Teško da je neko poslije ove pobjede srećniji od nas", bio je prvi komentar Kolakovića.

"U izvanrednoj i dugačkoj borbi uspjeli smo da pobijedimo Ruse, koji su upravo nas htjeli u trećoj fazi", dodao je on, aludirajući na neočekivan poraz "zbornaje" od Španije, kojim su praktično izabrali "lakši put". Međutim, "orlovi" su se potrudili da Banjoliju i drugovima zagorčaju život.

"Rekao sam poslije meča da ima Boga. Uspjeli smo da pobijedimo, mogu slobodno reći, u jednoj neravnopravnoj borbi u smislu procjena i prognoza ko će da pobijedi."

Srbiju su u grupi sa Argentinom i Rusijom svi vidjeli na drugom mjestu i u borbi za plasman od petog do osmog mjesta. "Orlovi" će u subotu napasti finale!

U najavama za ovaj meč rekao sam da smo tu, da ne bježimo od duela sa njima. Tako smo i odigrali, čvrtso i strpljivo onda kada je bilo najbitnije. Vidjeli ste u završnici koliko smo imali živaca sa osvajanje ovako velike i značajne pobjede", nastavio je Kolaković.

Najbitnije utakmice tek predstoje...

"Presrećni smo, ali probaćemo da ovaj trijumf ostavimo po strani i da se posvetimo polufinalu", skromno je zaključio Igor Kolaković.

Srbija će u subotu od 17 sati igrati prvo polufinale na Svjetskom prvenstvu. Mogući protivnici su Bugarska, Kuba ili Španija.

(MONDO - foto: FIVB)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC