• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"ORLOVI": Htjeli ste Srbiju? Evo vam!

Srpski reprezentativci redom ističu da je veće srce presudilo u meču sa Rusima, koje optužuju za kalkulisanje u utakmici sa Španijom.

 "ORLOVI": Htjeli ste Srbiju? Evo vam! Izvor: MONDO

Nikola Grbić je odigrao profesorski protiv Rusa.

Najiskusniji igrač Srbije iza sebe ima puno sličnih duela, ali mu je ovaj protiv "zbornaje" u Firenci posebno drag. Kako sam kaže, prije svega zbog ruskog kalkulisanja.

"I ljudski i sportski ne mogu da vam opišem koliko mi je drago što smo pobijedili", u dahu je izgovorio kapiten Srbije i nastavio:

"Najmanje zbog rezultata! Zašto? Zato što kada čujem da je neko namjerno izgubio da bi došao u moju grupu, jer misli da će tako lakše da prođe dalje... E, to meni malo smeta. Mislim da je to svima smetalo i da nam je još više dalo snage i morala da odigramo onako kako smo odigrali. Ponosan sam, jer smo dokazali da ako kalkulišeš da ti se to prije ili kasnije obije o glavu. I rezultatski i moralno."

Sa svojih 37 godina tehničar "orlova" je briljirao na terenu. Ne samo da je sjajno razigravao saigrače, nego je često znao da poentira kada se to najmanje očekivalo.

"Znali smo da su i oni pod velikim pristiskom i da ako uđemo u egal meč da imamo velike šanse. Rusi igraju dobro ako imaju veliku prednost. Onda svi njihovi igrači igraju dobro i teško je tada boriti sa njima. Uspjeli smo da im poremetimo sigurnost. Ostali smo u igri, vjerovali u sebe i u prvom i četvrtom setu kada smo gubili. Oni su to znali i zbog toga smo ih pobijedili", zaključio je Grbić.

Marko Podraščanin briljirao je na mreži i servisu.

"Namještali su i namjerno izgubili misleći da će nas lakše da pobijede, a mi smo odigrali najbolju utakmicu na turniru. Vjerujem da ćemo u istom ritmu nastaviti dalje."

"Došlo je do malog pada u našoj igri u drugom set, ali zahvaljujući volji i saznanju koliko nam ova utakmica znači uspjeli smo da se vratimo. Sada smo u polufinalu", dodao je srednji bloker Srbije.

Veoma uzbuđen poslije meča bio je Bojan Janić, treći poenter za Srbiju u duelu sa Rusima.

"Užasno velika pobjeda, imam emocija za izvoz!"

Međutim, Janić spušta loptu.

"Pokušaćemo da se smirimo čim izađemo iz svlačionice. Najbitnije tek predstoji, rekli smo prije početka da želimo medalju i mislim da smo to pokazali. Imamo dosta vremena da se spremimo za polufinale", rekao je Janić i dodao:

"Ukoliko u polufinalu budemo igrali sa ovoliko zalaganja, sa ovakvim srcem i glavom mislim da možemo daleko. Vidjeli ste po radovanju koliko smo željeli pobjedu. Pravda je na kraju pobijedila", zaključio je Janić, a nadovezao se Dragan Stanković.

"Očekivali smo da će nas Rusi napasti, to se i desilo. Uspjeli smo to da iskontrolišemo, da dobijemo neophodnu agresivnost. Na kraju su prelomili naše srce i želja."

Libero Nikola Rosić bio je presrećan.

"Odigrali smo koncentrisano i istrajno. Oni su bili favoriti, znali smo ko je i šta je Rusija, ali i mi smo dokazali da ako ovako igramo, sa ovakvom atmosferom možemo svakog da dobijemo", zaključio je Rosić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC