• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATLETIKA: Blanka dobija nagradu u Beogradu?

Ko će biti proglašen za najbolje atletičare Evrope u 2010. saznaćemo u četvrtak. Blanka Vlašić i Francuz Lemetr najveći kandidati.

 ATLETIKA: Blanka dobija nagradu u Beogradu? Izvor: MONDO

U četvrtak će u Beogradu biti saopštena imena najboljih evropskih atletičara za 2010. godinu.

Prema saznanjima "Politike", najbolji atletičar Evrope je najbrži bijeli sprinter svih vremena, mladi Francuz Kristof Lemetr (9,97 sekundi), osvajač tri zlatne medalje na ljetnom Evropskom prvenstvu.

Za najbolju evropsku atletičarku konkuriše 19 sportiskinja, a najveće kandidatkinje su Hrvatica Blanka Vlašić (skok u vis) i Britanka Džesika Enis (sedmoboj).

Blanka Vlašić je ovo priznanje već osvojila 2007. godine i ako ponovo bude izabrana izjednačiće se sa Jelenom Isinbajevom.

Atletske zvijezde u usponu su 20-godišnjaci Sandra Perković iz Hrvatske i Francuz Tedi Tamgo.

Sandra Perković je ove godine postala šampionka Evrope u bacanju diska, dok je Francuz neprikosnoven u troskoku.

Ministarka omladine i sporta, Snežana Samardžić Marković, u četvrtak će na konferenciji za novinare u beogradskom Medija centru pročitati ime najboljeg atletičara Evrope za 2010. godinu, a to će biti samo uvod za Evropsku atletsku konvenciju, koja će u glavnom gradu Srbije biti održana od 14. do 16. oktobra.

Okupiće se predsjednici i generalni sekretari nacionalnih atletskih saveza, kao i direktori mitinga koji se održavaju na teritoriji Evrope. Oni će tih dana razmjenjivati iskustva, ali i usaglašavati kalendar atletskih takmičenja za 2011.

Prvi put će ASS biti domaćin gala večeri, koja podrazumijeva proglašenje i dodjelu nagrada najboljem atletičaru i atletičarki Evrope, najboljem mladom atletičaru i "zvijezdi u usponu".

ASS očekuje prisustvo preko 270 gostiju iz 50 zemalja Evrope, a među prijavljenim učesnicima nalaze se renomirana imena, poput potpredsjednika Svjetske atletske federacije (IAAF) Sergeja Bubke, Havijera Sotomajora, Romana Šebrlea i Gabrijele Sabo...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC