• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PEKING: Ana se "raspucala", pala i Elena

Ana Ivanović plasirala se u četvrtfinale turnira u Pekingu pošto je u trećem kolu savladala Elenu Dementijevu - 7:6, 7:6.

 PEKING: Ana se "raspucala", pala i Elena Izvor: MONDO

Ana Ivanović je opet sjajna - agresiva i puna samopouzdanja, najbolja kada je najvažnije, forhend joj je ponovo ubitačan, a odlična je i u defanzivi... To je na svojoj koži najbolje osjetila Elena Dementijeva.

Ruskinja je morala da čestita 36. teniserki sa WTA liste poslije 114 minuta i dva taj-brejka u trećem kolu Otvorenog prvenstva Kine.

Ana Ivanović je sa 30 vinera, naspram 16 protivnice, i 32 neiznuđene greške, naspram 26 Ruskinje, ostvarila treću pobjedu u Pekingu.

To je drugi uzastopni trijumf Srpkinje nad Ruskinjom, koja je dobila prva četiri meča.

Poeni su bili dugi i iscrpljujući, obje su se kretale odlično. Dementijeva je forsirala Anin bekhend, ali kada bi se Srpkinja namjestila na forhend - skoro uvijek je osvajala poen.

Dementijeva je startovala brejkom, ali je Ana osvojila naredna četiri gema.

Međutim, kada je došla na gem od osvajanja prvog seta, Ani je servis "oslabio" i omogućila je devetoj teniserki svijeta četiri brejk lopte, a taj poklon je Ruskinja prihvatila i smanjila na 4:5.

To je bio put ka taj-brejku.

Ana je povela 2:0, Dementijeva je izjednačila na 2:2 i to je bilo sve od nje - narednih pet poena dobila je Beograđanka i posle 58 minuta stekla prednost - 7:6 (7:2).

Drugi set je bio monoton - teniserke su bile sigurne u gemovima kada su servirale, naročito Dementijeva, koja je u takvih šest gemova izgubila samo četiri poena.

Monotonija je razbijena pri rezultatu 5:4 za Ruskinju. Ana je servirala za ostanak u setu i suočila se sa brejk loptom, odnosno set loptom za protivnicu. I tada je Ivanovićeva odigrala sjajno, izvukla se i izjednačila na 5:5.

Već tada se moglo naslutiti da će i drugi set biti odlučen u taj brejku, koji je nedugo zatim bolje počela Dementijeva - 2:0.

Brzo je Ana "uzvratila" mini-brejkom, zatim i dobro servirala (do 4:3), a onda je Ruskinja načinila dvije greške koje su je skupo koštale (3:6). Srpkinja je stigla do tri meč lopte, a iskoristila je drugu - 7:6 (7:4).

Ana je u prvom kolu pobijedila Francuskinju Marion Bartoli (6:2, 6:3), a u drugom i Bjeloruskinju Olgu Govorcovu (6:0, 7:5).

U četvrtfinalu igraće protiv Karoline Voznijacki.

Dankinja je u četvrtak savladala Čehinju Petru Kvitovu (6:3, 6:2) i time se domogla prvog mjesta na WTA listi. Preciznije, 20-godišnja teniserka iz Odenzea će u ponedeljak prestići Serenu Vilijams i popeti se na vrh WTA karavana.

Ana Ivanović i Karlona Voznijacki sastajale su se dva puta, oba puta na gren slem turnirima, a Srpkinja ima stoprocentan učinak. Doduše, mečeve na Australijan openu i Rolan Garosu igrale su 2008. kada je Ana bila u usponu, a Voznijacki tek mlada nada.

U svakom slučaju, Dankinja još nije osvojila ni set protiv Ivanovićeve.

(MONDO, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC