• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATLETIKA: Blanka je stvarno najbolja

Atletičari iz Hrvatske i Francuske ostavili najsnažnije utiske na ljubitelje "kraljice sportova" u 2010. godini.

 ATLETIKA: Blanka je stvarno najbolja Izvor: MONDO

Skakakačica u vis, Hrvatica Blanka Vlašić i francuski sprinter Kristof Lemetr najbolji su evropski atletičari u 2010. godini, saopšteno je u Beogradu poslije glasanja u kojem su učestvovali ljubitelji "kraljice sportova", predstavnici medija i stručni žiri.

Francuz Lemetr je najbrži bijeli sprinter svih vremena (9,97 sekundi), a na ljetošnjem Evropskom prvenstvu osvojio je tri zlatne medalje.

Blanka Vlašić je dobila priznanje u konkurenciji 19 atletičarki, a najozbiljnija konkurencija joj je bila Britanka Džesika Enis (sedmoboj). Blanka je ove godine osvojila zlatnu medalju u skoku u vis na Evropskom prvenstvu u Barseloni, Svjetskom prvenstvu u dvorani u Dohi, a bila je prva i na Kontinental kupu u Splitu.

Hrvatica je ovo priznanje već osvojila 2007. godine i sada se izjednačila sa Ruskinjom Jelenom Isinbajevom.

Nagrade za atletske zvijezde u usponu takođe su otišle u Hrvatsku, odnosno Francusku. Za najperspektivniju evropsku atletičarku izabrana je Sandra Perković iz Hrvatske, koja je ove godine postala šampionka Evrope u bacanju diska, a u muškoj konkurenciji to je Francuz Tedi Tamgo, koji je neprikosnoven u troskoku.

Dobitnicima će priznanja biti uručena sljedeće nedelje na Evropskoj atletskoj konvenciji u Beogradu, koja će biti održana od 16. do 19. otkobra.

Ime dobitnice nagrade novinarima je u beogradskom Medija centru saopštila ministarka za omladinu i sport u Vladi Srbije Snežana Samardžić-Marković, koja je navela da su u izboru učestvovali predstavnici medija i navijači širom Evrope, ali i stručni žiri.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC