• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"ORLOVI": Idemo u finale!

Srpski odbojkaši znaju da će protiv Kubanaca biti teško, ali svi očekuju da će se u nedelju u Rimu boriti za zlato.

 "ORLOVI": Idemo u finale! Izvor: MONDO

Poslije Trsta, Milana i Firence, posljednja stanica za "orlove" na 17. Svjetskom prvenstvu je Rim. U prijestonici Italije, Srbija, Kuba, Brazil i Italija odlučiće ko će biti novi o svjetski šampion.

Srpski odbojkaši doputovali su u Vječni grad, a prvi utisci su odlični.

"U Rimu je dosta življe, sve se vrti oko četiri ekipe koje su u polufinalu. Malo nam i prija ta pažnja", naglasio je Bojan Janić i dodao da se u Rimu oseća pravi duh Svjetskog prvenstva.

"Nije fraza, ubijeđen sam da će polufinale biti najteži meč sa Kubancima, računajući i one koje smo izgubili i one koje smo pobijedli. Ulog je veliki. Odlično se poznajemo. I dalje smatram da su oni fizički iznad nas, ali imamo i mi naše adute, što smo dokazali prije par dana", rekao je Janić.

Nikola Kovačević blistao je protiv Rusa u meču za polufinale.

"Dolaskom u Rim mi smo naš cilj ostvarili. Naravno da ćemo u polufinalu učiniti sve da odemo još jedan stepenik više."

Kovačević se slaže da je teško pobijediti jednu ekipu dva puta na turniru, ali ističe da se Srbi i Kubanci odlično poznaju.

"Mislim da možemo do finala. Sa Kubom smo se puno puta ove sezone sastajali. Malo smo iskusniji od njih, ali moramo da igramo maksimalno da bi se plasirali u finale."

Miloš Nikić smatra da je plasman u polufinale došao kao nagrada za veliki trud koji su svi uložili.

"Zasluženo smo u Rimu. U najbitnijim utakmicama odigrali smo fenomenalno. Nadam se da ćemo tako da nastavimo i u polufinalu gdje nas očekuje neugodna Kuba."

Srbija je u Milanu bila bolja od Kube sa 3:1. Nikić očekuje potpuno drugačiju utakmicu u Vječnom gradu.

"Utakmica koja nam predstoji je mnogo važnija. Igra se za finale Svjetskog prvenstva. Biće nam sigurno teže, ali se nadam da uz igru koju smo imali protiv Rusije možemo da budemo mirni. Ako sve bude na tom nivou siguran sam da ćemo se plasirati u finale", zaključio je Nikić.



"Svi se u našoj delegaciji lijepo osjećamo. Iz dana u dan ambijent i forma unutar ekipe se podiže na sve viši nivo. Mislim da ćemo u polufinale i finale ući maksimalno spremni i psihološki i fizički", uvjeren je Laslo Lukač tim menadžer selekcije Srbije da će se Srbija u nedelju boriti za zlato.

On je pohvalio organizatora za odlično pripremljeno prvenstvo, naglasivši da je zahvaljujući publici ambijent u svih deset gradova domaćina bio za nadigravanje. Lukač je ocijenio da je to vrlo važan motiv za mlad tim Srbije da uz pomoć iskusnih Grbića i Miljkovića pokaže kvalitet više.

"Naš sljedeći protivnik je nepredvidiv i prognoze ne mogu da budu konkretne. Siguran sam da će naši igrači u polufinalu pokazati sve što znaju."

"Milsim da je cijela Srbija uz nas i mi smo spremni da joj napravimo užitak", zaključio je Lukač.

Vlado Petković nema veliku minutažu na šampionatu, ali je njegova uloga kad god je ušao na teren bila od velike pomoći za "orlove". Svojim neugodnim servisom znao je da poremeti protivnika, što se najbolje vidilo u ključnim momentima protiv Rusije.

"Lijepo je da iza sebe ostaviš 20 ekipa i da uđeš među četiri. Nema kalukulacija, neće biti opuštanja... Moramo da odigramo angažovano. Nije lako igrati dva puta sa istim protivnikom za samo nekoliko dana."

Borislav Petrović je ocijenio da je plasman u polufinale vrhunac vrlo naprone sezone.

"Tek sada shavtam zbog čega smo morali da prolazimo kroz izuzetno naporan period. Ovo je potvrda da smo dobro radili. Nije mi bitno ko nam je protivnik u polufinalu, razmišljamo svi o pobjedi. Nisam siguran da li ću se 'skidati' za polufinale, ali to mi je potpuno nebitno. Želim samo da pobijedimo i da uđemo u finale", kaže mladi Petrović i nada se da će pored sebe učiniti srećnim svoju porodicu i sve ljude u Srbiji.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC