• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Opet se uzburkala voda na Banjici

Doskorašnji sportski direktor Partizana Darko Udovičić smatra da je dobio otkaz jer se nije slagao sa Aleksandrom Šoštarom i njegovim načinom rada.

 VATERPOLO: Opet se uzburkala voda na Banjici Izvor: MONDO

Neslaganja sa predsjednikom Upravnog odbora Vaterpolo kluba Partizan Aleksandrom Šoštarom u načinu rada, doveli su do toga da uoči nove sezone, iznenada Upravni odbor razreši Darka Udovičića sa mjesta direktora kluba.

Udovičić se dugo nije oglašavao tim povodom, čekajući pisano obrazloženje o otkazu, ali je u razgovoru za "Sportski žurnal" konačno progovorio i istakao da je riječ o "nastavku pogrešne politike predsjednika UO (Šoštara) sa kojom se nije slagao".

Upravni odbor je 21. septembra razrešio Udovičića dužnosti, prebacujući mu da je pravio promašaje u organizacionom, poslovnom i marketinškom smislu.

Suština Udovičićevog reagovanja je u sledećem: nije se pitao u vezi sa dovođenjem novih igrača, a njegova želja je bila da se najpre izmire dugovi prema vaterpolistima koji su bili u Partizanu, pa tek onda da se razmišlja o prelaznom roku.

"Saopštenje UO nije moj poraz, već je neuspjeh onih koji su ga pisali. Na pogrešnu politiku predsjednika UO sam ukazivao u posljednje vrijeme, u okviru same kuće. U ovim, nimalo lakim vremenima, pametnije je neke stvari prećutati... Ono što se dogodilo jeste posljedica neslaganja sa predsjednikom UO oko načina rada tokom posljednjih mjeseci, posebno u vezi sa ugovorima igrača, potom načini, vrijeme i mjesto kada su organizovani razgovori sa njima...", rekao je Udovičić.

"O dolasku Teodorosa Hadžiteodorua sam saznao posljednji, dok sam za razgovore sa Vanjom Udovičićem saznao iz medija. Pokazalo se da je to priča bez priče, besplatan marketing, nešto bez realne koncepcije i stvarne osnove. Posljednji transfer u kojem sam direktno učestvovao je transfer Aleksandra Radovića i to smo uspješno završili još u avgustu prošle godine. Poslije toga to su radili drugi na način koji mi je bio stran i koji nisam odobravao", rekao je Udovičić.

Bivši direktor crno-bijelih smatra da je bilo "nemoralno i neodgovorno" to što se razgovaralo sa mogućim pojačanjima, dok se dugovi za tekuću sezonu igračima ne isplate. On kaže da je na sve ovo upozoravao još prošle godine i da je pred UO predstavio jasan plan rada.

"Moj stav je bio jasan još tada - tražio sam da se prvo obezbijedi budžet za igrače sa potpisanim ugovorima i da se potom potpisuju novi ugovori, a ne da se ide obrnutim redom...Pravili su se planovi koji su prevazilazili realne mogućnosti kluba i sa takvom politikom nisam mogao da se složim. Niko normalan ne ulazi u nove obaveze, a da stare ne samo da nisu sanirane, nego nema ni jasnog plana da se to ostvari", ističe Darko Udovičić.

On je saopštio da je za vrijeme njegovog rada, a to je bilo od kraja 2006. godine, Sportski centar Banjica ponovo oživio, da je klub od "vječitog dužnika" stao na noge, da su igračima isplaćene sve obaveze i da "plata nije kasnila ni dan".

"Vratili smo izgubljeno povjerenje igrača i trenera, da ono što obećamo i ispunimo, a zna se da smo zbog toga bili na lošem glasu i zbog čega je jedna od najtalentovanijih generacija svojevremeno bila primorana da napusti klub", rekao je Udovičić.

Za razliku od stava većine u klubu, Udovičić se ne slaže da je treće mjesto u Evropi u prošloj sezoni bio uspjeh.

"Sa tri puta manjim budžetom smo takođe osvojili treće mesto 2007. godine u Milanu. Ako se zna da je prošlogodišnja ekipa bila najskuplja u istoriji Vaterpolo kluba Partizan onda za mene treće mjesto u Napulju nije potpuni uspjeh i nisam se slagao sa tumačenjem da je napravljen rezultat koji smo svi u klubu očekivali", naglasio je Darko Udovičić.

Stanje u Partizanu, finansijski posmatrano nije ružičasto. "Dugovi su mnogo veći nego što se pominje u medijima. Sada su dugovi i prema trenerima, igračima, prema samom objektu. Kreditna zaduženost postoji i jednako može da poremeti normalno poslovanje kluba u budućnosti".

Pred Partizanom je novo učešće u Evroligi, da li će uspjeti da prevaziđe ovu krizu?

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC