• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TOKIO: Troicki u polufinalu, na redu je Nadal

Viktor Troicki pobijedio je Giljerma Garsiju Lopeza i plasirao se među četiri najbolja na turniru u Tokiju, gdje će igrati protiv Broja 1.

 TOKIO: Troicki u polufinalu, na redu je Nadal Izvor: MONDO

Viktor Troicki prevazišao je prošlogodišnji uspjen na Rakuten Japan Openu, kada je eliminisan u četvrtfinalu od Endija Rodika.

Ove godine plasirao se u polufinale, gdje će se sastati sa najboljim teniserom svijeta, Špancem Rafaelom Nadalom.

Troicki je u petak oko podneva po našem vremenu, poslije velike borbe i tri odigrana seta, izbacio Španca Giljerma Garsiju Lopeza – 2:1 (6:2, 3:6, 6:4).

Plasmanom u polufinale Japan Opena, koji se održava od 1973. godine, naš teniser zaradio je 57.800 dolara i 180 ATP bodova, ali i priliku da prvi put u karijeri pobijedi velikog Nadala, koji je dobio sva tri prethodna duela sa Troickim, bez izgubljenog seta.

Meč na najvećem stadionu Ariake Koloseuma, kompleksa u kojem se nalazi 48 terena za tenis, trajao je sat i 37 minuta, a ključni brejk Beograđanin je napravio u desetom gemu trećeg seta kada je i postavio konačnih 6:4, za 2:1.

Teći set, Troicki je "otvorio" brejkom, poveo sa 2:0, ali je Garsija Lopez to odmah poništio (2:2), poslije čega je nastavljena žestoka borba koja je trajala od početka meča. Oba rivala igrala su ofanzivno i atraktivno, a gotovo da nije bilo gema koji je protekao u dominaciji jednog ili drugog.

Troicki je protiv sebe imao nešto bolje plasiranog rivala na ATP listi (31/54), ali i igrača kojeg je dva puta do sada u karijeri pobijedio u isto toliko susreta. Troicki je pobijedio 27-godišnjeg Španca 2009. u Hamburgu, pa ove sezone u Haleu, a posle "het-trika" dobio je šansu da prvi put pobijedio Giljermovog znatno poznatijeg i trofejnijeg zemljaka, Nadala, prvog nosioca u Tokiju, gdje se igra za fond od 1.100.000 dolara.

Nadal je takođe u petak glatko dobio posrnulog Rusa Dmitrija Tursunova sa 2:0 (6:4, 6:1).

Pobjeda u Japanu, pored 500 ATP bodova, donosi i ček na 261.500 dolara...

Do duela sa Rafom, Troicki je nanizao Keija Nišikorija (6:4, 6:2), četvrtog nosioca Jirgena Melcera (7:6, 3:6, 7:6) i potom Garsiju Lopeza, koji je u prvom setu prepustio Troickom sve tri brejk lopte, ali zato u drugom setu uzvratio snažnom igrom na svoj servis, ostavivši Beorađanina bez brejk lopte.

U drugom polufinalu sastaće se (5) Gael Monfis i Radek Štepanek. Monfis je u polufinalu izbacio drugog nosioca Endija Rodika sa 2:1 (7:6, 4:6, 7:6), dok je Štepanek bez borbe prošao pored Jarka Nieminena, koji je odustao zbog povrede.

Upravo je Nieminen na startu izbacio svrgnutog šampiona iz 2009. godine Žoa-Vilfreda Congu.

Kroz istoriju, titule u Tokiju podizali su mnogi veliki šampioni poput Roda Lejvera, Ivana Lendla, Stefana Edberga (4), Džona Mekinroa, Džima Kurijera (2), Pita Samprasa (3), Lejtona Hjuita, Rodžera Federera...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC