• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Troicki propustio dvije meč lopte protiv Nadala

Rafael Nadal nekako je preživio meč polufinala Tokija protiv Viktora Troickog, koji je propustio dvije meč lopte i veliku priliku da napravi senzaciju.

 Troicki propustio dvije meč lopte protiv Nadala Izvor: MONDO

Šteta!

Koliko se samo "stegla" ruka Viktoru Troickog u trenucima kada je imao meč lopte protiv najboljeg na svijetu...

Uz dozu sreće, iskustva i rutine, Rafael Nadal izvukao se u subotu rano ujutru po našem vremenu i nekako dobio meč polufinala Japan Opena - 2:1 (7:6, 4:6, 7:6).

U taj-brejku trećeg seta, Troicki je prvi došao do meč lopte pri rezultatu 6:5, na servis Nadala, kada je prvi igrač svijeta u strahu jedva prebacio drugi servis preko mreže. Tačnije bio je to "nec", a loptica se od mreže odbila tako da je jedva zakačila liniju...

Da je još par milimetara otišla u stranu, Troicki bi duplom greškom protivnika prvi put u karijeri, u četvrtom susretu, dobio velikog tenisera i plasirao se u finale Tokija, gdje je već čekao Gael Monfis.

Nije se to dogodilo, Nadal je dobio drugu šansu da odsevira i potom osvojio poen (6:6), ali to nije bilo sve...

Troicki je ponovo napravio "mini-brejk", poveo sa 7:6 i sada na svoj servis dobio priliku da dokusuri Rafu, ali... Poslije sjajno pogođenog prvog servisa, Španac je vratio kratak ritern u sredinu Viktorovog polja, što je idealno za viner, s tim da je naš teniser iz forhenda poslao loptu u - mrežu!

Treću šansu nije dobio...

Već u narednom poenu, pri 7:7, Troicki je odlučio da iznenadi Nadala i istrči na mrežu poslije ne toliko ubjedljivog drugog servisa, ali je vlasnik 42 ATP titule u karijeri glatko "prošao" pored Beograđanina iz riterna i on došao u situaciju da ima meč loptu (7:8).

Prvu je iskoristio, poslije greške Troickog u dužoj razmjeni udaraca...

A, još taj-brejka trećeg seta, Troicki je imao volej, koji je mogao da reši stvari u njegovu korist. Gubio je sa 5:3 u trećem setu, potom vezao tri gema i poveo sa 6:5, na servis protivnika. Došao je do 15:30 i imao čist, ali čist volej za 15:40 i dvije vezane meč lopte, ali je taj volej takođe završio u mreži.

Kada je na kraju, poslije dva časa i 38 minuta, nekako pobijedio Troickog, Nadal se radovao gotovo kao kada osvoji gren slem.

Poslije svega, treba čestitati našem teniseru, koji je u tih dva i po sata pokazao da ima potencijal za mnogo, mnogo više od onoga što je do sada ostvario u karijeri.

Plasmanom u polufinale milion i sto hiljada dolara vrijednog turnira u Tokiju, Troicki je zaradio 57.800 dolara i 180 ATP poena, sa kojima će narednog ponedeljka biti oko 45. mjesta na ATP listi. U ovu nedelju ušao je kao 54. na planeti.

Taj skok svakako bi bio značajniji da je Srbin dobio vodećeg na ATP listi i izborio finale, koje donosi 300 ATP poena, a da ne pominjemo titulu za koju se u Tokiju dobija 500 bodova. Uz ček od 261.500 dolara.

Šteta!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC