• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PEKING: Đoković brani tron protiv Ferera

Novak Đoković pobijedio je Džona Iznera u polufinalu Kina Opena sa 2:0, tako da će u nedelju protiv Ferera pokušati da prvi put odbrani ATP titulu.

 PEKING: Đoković brani tron protiv Ferera Izvor: MONDO

Novak Đoković nalazi se na korak od odbrane titule u Pekingu osvojene prije godinu dana.

Naš najbolji teniser, u subotu ujutru po našem vremenu, pobijedio je Amerikanca Džona Iznera u polufinale Kina Opena i tako izborio priliku da prvi put u karijeri odbrani ATP titulu.

U Olimpik Grin kompleksu, na kojem su održane Olimpijske igre 2008. godine, Đoković se mučio u prvom, a potom glatko dobio dvije godine starijeg Amerikanca u drugom setu - 2:0 (7:6, 6:2).

U taj-brejku prvog seta, protiv dvometraša sa Floride, Đoković je briljirao i dobio ga sa 7:1. Samo jednom na meču, Đoković je prepustio servis gem protivniku, a na drugoj strani u tri navrata je uspio da "uzme" servis Izneru.

Novak je ove sezone već jednom pobedio 25-godišnjeg Iznera, trenutno 22. na ATP listi. Bilo je to u prvom kolu Svjetske grupe Dejvis kupa, u Areni, na šljaci. I tada je bilo baš "gusto" - 3:2 (7:5, 3:6, 6:3, 6:7, 6:4).

Đoković je u nedelju od 12.30 po našem vremenu igrati finale protiv pobjednika meča David Ferer - Ivan Ljubičić. Šampionu Kina Opena za 2010. godinu pripašće ček na 500.000 dolara, uz 500 ATP bodova, koje Đoković mora da odbrani, tako da ni u slučaju trijumfa u Pekingu ne bi popravio bodovni saldo narednog ponedeljka.



Poraženom finalisti pripašće ček na 230.000 dolara, uz 300 ATP bodova, što znači da bi u tom slučaju Beograđanin, drugi teniser svijeta, izgubio titulu i 200 bodova na novoj rang listi.

Prošle sezone, Đoković je u finalu pobijedio Hrvata Marina Čilića sa 2:0 (6:2, 7:6), što je bio nagovještaj njegove veličanstvene forme u finišu sezone, jer je do novembra, naš teniser osvojio i Bazel i Masters u Parizu, što mu je ujedno bila i peta titula u 2009. godini.

Ove, 2010, Novak ima samo titulu iz Dubaija.

Samo jednom do sada, u svojstvu branioca titule, Đoković je uspio da se plasira u finale i to je bilo 2009. godine na Mastersu u Rimu, kada ga je u finalu pobijedio Rafael Nadal.

U novom pokušaju da zadrži krunu na glavi, Đoković će igrati protiv Ferera, 11. na ATP listi.

Španac je do finala stigao poslije uzbudljivog duela sa Ivanom Ljubičićem - 6:4, 4:6, 6:4.

I dok je prethodno Đoković obavio posao protiv Iznera za sat i 25 minuta, Ferer je kasnije na terenu proveo sat više.

Srbin i Španac su se sastajali osam puta, rezultat je 4:4. Međutim, ako se računaju samo dueli na tvrdoj podlozi, kakva je u Pekingu, Novak je vodi 4:1.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC