• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpski odbojkaši: Idemo na bronzu

Najbolji srpski odbojkaši ne traže opravdanja za poraz od Kube. Samokritični su. Žele da se oporave do meča za treće mjesto.

 Srpski odbojkaši: Idemo na bronzu Izvor: MONDO

Slavlje Kubanaca, tuga Srba - tako je izgledala scena na terenu dvorane Palalotomatika u Rimu poslije prvog polufinala Svjetskog prvenstva.

Srbija je poražena od Kube 2:3
(25:22, 17:25, 29:31, 25:22, 14:16) i u nedjelju će se boriti za bronzanu medalju.

"Odigrali smo dobar, uzbudljiv meč. Prvi set smo dobili, ali kao da nismo unijeli dovoljno emocija. U drugom setu je bilo kasno, Kubanci su uhvatili ritam. To se vidjelo i u trećem, kada smo imali set lopte, ali ih nismo realizovali. I četrvti smo igrali bez samopouzdanja neophodnog za ovakve mečeve. Kao da smo se pribojavali šta će da se desi, nismo bili kao protiv Kube u drugoj fazi takmičenja i kasnije protiv Rusije", analizirao je selektor Srbije, Igor Kolaković i pojasnio:

"Ja govorim o detaljima, inače smo igrali odlično".

Kolaković je pobjednicima čestitao:

"U zavrrnici Kubanci su bili kvalitetniji, sa tri bloka riješili su meč i svaka im čast na tome".

Medalja ipak nije izgubljena.

"Meč sa Kubom moramo što prije da zaboravimo. Neće biti lako, u nedjelju ćemo igrati protiv kvalitetnijeg protivnika. Imamo težak zadatak da se vratimo u normalu", zaključio je Kolaković.

Nikola Grbić i Igor Miljković su učestvovali u četvrtom uzastopnom polufinalu svjetskih prvenstava, zbog čega su, uz Brazilca Žibu, jedinstveni u svijetu odbojke.

Ipak, ostali su na samo jednom finalu - 1998. kada su zlato izgubili od Italije.

"Šta reći kada se ovako izgubi?", počeo je kapiten.

"Imali smo šanse u trećem setu i u traj brejku, vodili smo 13:11... Međutim, treba reći da su u tim momentima i Kubanci rizikovali i pošlo im je za rukom. I mi smo u tim situacijama dali maksimum i s te strane moramo da budemo mirni. Kada se izgubi u igri poen po poen, to znači da je bilo svega - i sreće i bravure protivnika. Možda sam mogao da uradim nešto drugačije, ali u datom momentu uradio sam onako kako sam mislio da treba. I ja i svi ostali", rekao je Grbić.

"Orlovima" predstoji još jedan meč, u nedelju u 17 sati.

"Koliko god je moguće, treba zaboraviti poraz i odigrati najbolje moguće, jer to će biti borba za medalju", podsjetio je Grbić.

Ivan Miljković je donio Srbiji 30 poena u polufinalu. Ali, šta mu to sad vrijedi?! U svakom slučaju, nije se vidjelo da ga je minulih dana mučila visoka temperatura.

"Nadam se da ovaj poraz neće uticati na naše glave kako bismo završnicu turnira odigramo na visokom nivou", podvukao je Miljković.

"Igrali smo dosta dobro. Svaki set je bio na poen-dva. U taj-brejku smo pokazali početničke manjkavosti, Kubanci su uspjeli to da iskoriste i preokrenu rezultat. Drago mi je što smo dali sve od sebe, ali nije išlo. Mislim da u nedjelju možemo još bolje", dodao je Ivan Miljković.

Bojan Janić je bio posebno (samo)kritičan.

"Odigrali smo čudnu utakmicu. Nismo briljirali, bili smo stegnuti. Setove koje smo dobili - dobili smo jer su Kubanci mnogo grešili. Na kraju, možda je i sreća bila na njihovoj strani. Ipak, zasluženo su pobijedili. Sada glavu gore, moramo da skupimo snage da se borimo za medalju".

(MONDO, foto FIVB)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC