• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (EHF): Borac m:tel demolirao Turke

Rukometaši Borac m:tela plasirali su se u 3. kolo EHF kupa. Banjalučani u Boriku pobijedili Ankaraspor 39:23 i nadoknadili minus od sedam golova iz prvog meča.

 RUKOMET (EHF): Borac m:tel demolirao Turke Izvor: MONDO

Poslije poraza u Ankari 31:24 u prvom meču, bilo je jasno da će rukometaši Borac m:tela u revanšu u Banjaluci morati da naprave čudo.

Ekipa Dragana Markovića vjerovala je u to čudo i odličnom igrom u revanšu, posebno u drugom poluvremenu, došla do ubjedljivog trijumfa kojim se plasirala u treće kolo EHF kupa.

Start meča međutim nije nagovještavao ovakav ishod. Turska ekipa je prva postigla gol i odličnom igrom natjerala Borac na solo akcije koje nisu davale rezultata, pa su Banjalučani uspjevali tek da se vrate u egal, a zatim su i popustili pred naletima turske ekipe.

Kada je Ankaraspor poveo 9:5 bio je to znak za uzbunu treneru Borca Draganu Markoviću koji je zatražio tajm-aut i tako uspio da prekine seriju gostujuće ekipe. Poslije predaha razigrao se Fahrudin Melić pa je Borac, koji je u međuvremenu sa 6-0 prešao an obranu 5-1, polako smanjivao razliku, a poravnanje se desilo se u 23. minutu kada je Halibegović postigao pogodak za 10:10.

Iako su gosti ponovo došli u vođstvo Borac je uspio da se odmah pvrati u igru i konačno dođe u prvo vođstvo u 25. minutu golom Trkulje za 12:11.

Na odmor se otišlo pri rezultatu 14:13, a mnogi u dvorani Borik u tom trenutku su vjerovatno sumnjali da će Borac uspjeti da nadoknadi "minus sedam" iz Turske.

A ono što je uslijedilo šokiralo je sve u Boriku, ali u pozitivnom smislu.

Poslije povratka sa odmora, koji je trajao nešto kraće nego obično, rukometaši Borca su krenuli na sve ili ništa i furioznom igrom u prvih deset minuta nastavku u potpunosti razbili odbranu protivnika i razdrmali publiku koja je podrškom sa tribina uzvratila svojim ljubimcima.

Borac je prvo serijom od 4:0 došao do prednosti 22:16, i samo je još jedan gol nedostajao da se prednost Turaka iz prve utakmice anulira.

Da se to i desi pobrinuo se odlični Fahrudin Melić koji je iz kontre u 39. minutu meča zabio za 24:17 i famoznih sedam golova prednosti.

Banjalučani se međutim nisu zaustavili na tome. Nošeni podrškom publike i odbranama golmana Dejanovića koji je briljirao u tim trenucima, rukometaši Borca odlučili su da iskoriste priliku i u potpunosti dokrajče ekipu Ankaraspora koja je bila potpuno dezorganizovana.

Ekipa Dragana Markovića napravila je novu seriju od 5:0 kojom su došli do 29:18, a iako je ostalo još desetak minuta do kraja bilo je jasno da će Borac doći do toliko željene pobjede i plasmana u narednu rundu takmičenja.

Turska ekipa pokušavala je brzopletim akcijama da se što prije vrati u igru ali to je samo ostavljalo prostora za kontre Borca koje su uspješno realizovali pa se prednost još uvećavala.

Publika u Boriku u tim trenucima uživala je u odličnom rukometu svojih ljubimaca, a čak se i golman Blažević pokušao upisati u listu strijelaca šutom preko čitavog terena, ali nažalost nije bio precizan.

Borac je na kraju došao do više nego ubjedljivog trijumfa od 39:23 za koji su najzaslužniji bili Melić sa osam te Karačić i Panić sa po sedam postignutih golova.

"Vjerovali smo u pobjedu"



Trener Borca Dragan Marković bio je više nego zadovoljan poslije pobjede njegovog tima u koju, kako kaže, niko od igrača i stručnog štaba nije ni sumnjao.

"Kao što sam govorio i prije meča, znali smo da smo mnogo kvalitetnija ekipa i kada smo gubili u prvom poluvremenu dogovor je bio da damo sve od sebe. To se pokazalo kao dobitna kombinacija i uz pomoć ove fantastične publike došli smo do velike pobjede. Sa ovakvom publikom teško da nas bilo koja ekipa može dobiti u Boriku", izjavio je Marković za MONDO po završetku meča.

I kapiten Goran Malić zahvalio se publici u Boriku na nesebičnoj podršci, posebno u odlučujućim trenucima utakmice.

"Dali smo sve od sebe, dogovorili smo sa da i ako budemo gubili nećemo posustati, da ćemo igrati požrtvovano, sa srcem i to se na kraju isplatilo. Igrao sam dosta mečeva ovdje u Boriku ali publika je večeras bila fenomenalna. Nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim igrama", rekao je Malić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC