• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"ORLOVI": Eh, ta Kuba...

"Više me boli poraz od Kube nego što se radujem pobjedi za treće mjesto", priznao Nikola Grbić, ali kao i ostali odbojkaši istakao da je uspjeh ogroman.

 "ORLOVI": Eh, ta Kuba... Izvor: MONDO

Srbija je osvojila treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Italiji. "Orlovi" su poslije 12 godina uspjeli da osvoje medalju na Mundijalima, ali im je i dalje u mislima poraz od Kubanaca i žal za finalom.

Bojan Janić istakao je da je medalja u Italiji ogroman uspjeh ove generacije odbojkaša.

"Poslije onako izgubljenog polufinala željeli smo medalju i zaslužili smo je mnogo više od Italijana. Presrećni smo i ovo je za nas mlađe najveći uspjeh."

I Nikola Kovačević se složio da je za većinu igrača bronza osvojena u Rimu najveći uspjeh u dosadašnjim karjerama.

"Italija nije igrala sa mnogo želje i žara da nas dobije. Ne znam da li su se izmorili i pali poslije prvog poraza na Svjetkom prvenstvu u subotu protiv Brazila. Međutim, i mi smo imali napornu utakmicu i težak poraz. U nedelju nismo grešili za razliku od Italijana", rekao je Kovačević.

Marko Podraščanin je priznao da je strahovao da njegov tim neće uspjeti da tako brzo preboli polufinalni poraz.

"Baš sam se pribojavao poslije sinoćnjeg poraza, ali smo zahvaljujući našim glavama uspjeli da se odmorimo, zaboravimo taj poraz i ostvarimo ovaku značajnu pobjedu."

"Svi su se nadali da ćemo igrati finale. Bilo je teško pripremiti se za utakmicu sa Italijom. Pružili smo svoj maksimum, svi smo željeli medalju što se vidjelo kada je utakmica počela", rekao je Dragan Stanković, koji je sa nekoliko fenomenalnih blokova spustio "azure" na zemlju.

Nikola Rosić nije imao riječi da opiše osjećanja. "Izvanredan uspjeh. Bili smo mirniji nego protiv Kube, sada nam ostaje da proslavimo medalju."

Za razliku od ostalih Ivan Miljković i Nikola Grbić osvajači su brojnih medalja sa najvećih takmičenja. Sjajni Nišlija bio je najbolji poenter Srbije na šampionatu. Njegov smeč preko italijanskog bloka bio je posljednji u borbi za treće mjesto.

"Turnir završavamo pobjedom. Ova medalja vrlo je bitna za mlađe momke, to je za njih veliki uspjeh, a ja bih rekao i veliko iskustvo za buduće utakmice i turnire koji tek dolaze", poručio je korektor Srbije.

Upitan da kaže lične utiske o utakmici i uspjehu Srbije, Miljković je kratko odgovorio: "To bi bilo to".

Kapiten i najiskusniji igrač Srbije Nikola Grbić zaplakao je poslije meča.

"Bilo je teško vratiti se poslije poraza od Kubanaca. To kažem ja koji sam prošao sve i svašta u karijeri. Poslije te utakmice nismo bili ni svjesni značaja današnje utakmice i veličine rezultata koji smo napravili. Razočaranje koje sam doživio poslije Kubanaca bilo je teško ignorisati. Zbog svega toga i zbog načina na koji smo odigrali meč za treće mjesto mislim da svi moramo da budemo presrećni", u dahu je izjavio Grbić, ali i priznao da ga poraz u polufinalu još uvek boli.

"Lično, više me boli poraz od Kubanaca nego što se radujem današnjoj pobjedi. Ali, mislim da će vremenom da se stvari promijene, jer medalja na svjetskim prvenstvima je nešto izuzetno veliko", zaključio je Nikola Grbić.

Miloš Nikić kaže da je čekao svoju šansu na šampionatu i da je iskoristio u posljednjoj utakmici.

"Oprostili smo se od Svjetskog prvenstva sa jednom predivnom igrom i pobjedom protiv domaćina. Jako sam srećan što smo osvojili medalju. Ponosan sam na ovaj rezultat", dodao je Nikić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC