• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Conga u Beograd stiže pun snage

Srbija će u finalu Dejvis kupa igrati protiv Francuske. Glavni adut selektora Foržea u beogradskoj Areni biće Žo Vilfred Conga.

 Conga u Beograd stiže pun snage Izvor: MONDO

Najbolji teniser "trikolora" zbog povrede je dva i po mjeseca bio van terena, na koji se vratio ove nedelju u Tokiju. Conga se nije proslavio, ispao je u prvom kolu od Finca Nieminena, ali se nada da će za decembarski meč biti spreman i ponovo pun snage.

"Budite sigurni da ću stići skroz zdrav i fit za finale u Beogradu", poručio je Conga.

Teniser koji neodoljivo podsjeća na najboljeg boksera svijeta svih vremena Muhameda Alija, otkriva za "Novosti" šta misli o srpskim igračima.

"Srbija zaista ima dobar tim, koji je, očigledno, veoma teško pobijediti pred vašom publikom u Beogradu. Đoković je među najboljim igračima na svijetu, a baš kao što je slučaj i sa mnom, on prosto živi za trenutke kao što je finale Dejvis kupa", kaže Conga.

Susreti Đokovića i Conge imaju veliku tradiciju. Francuz je uspješniji, ali je u njohovom najvažnijem meču do sada, finalu Australijan opena 2008, slavio Nole. Conga dobro pamti taj duel.

"Bio je to veliki, ali u isto vrijeme i težak trenutak. Novak i ja smo bili novajlije u grend slem finalima, i mislim da smo publici pružili sjajan performans i da su svi koji su gledali meč mogli da uživaju. Naravno da bih volio da sam dobio taj susret, ali Đoković je zaslužio da osvoji titulu."

Francuz je i o ostalim uzdanicama selektora Obradovića pričao pohvalno.

"O Janku Tipsareviću ne moram ništa više da kažem osim da je odigrao kao prava zvijezda u polufinalu, kada je Srbiji pomogao da obezbijedi prolazak dalje i pobjedu nad Češkom. On je pravi ratnik na terenu i uživam da ga gledam kako igra tenis punim srcem. Što se Viktora Troickog tiče, susreo sam se nekoliko puta sa njim na terenu, kada sam shvatio da je riječ o rivalu koji nikako ne smije olako da se shvati. I, na kraju, gospodin Zimonjić jedan je od najkulturnijih momaka na ATP turu, uvijek je ljubazan, a kada govorimo o njegovim igračkim kvalitetima, on predstavlja ozbiljnu snagu u dublu o kojoj moramo da povedemo računa", naglašava najbolji francuski teniser.

Međutim, prema njegovim riječima, ni Srbima neće biti lako protiv Francuske.

"Svaki igrač u našem sastavu spreman je da u bilo kom trenutku izađe na teren i odigra maksimalno. To je vjerovatno najkompaktniji i najujedinjeniji tim koji smo imali proteklih godina."

Conga važi za mirnog i povučenog u svijetu tenisa. On ističe da su za to zahvalni roditelji koji su ga tako vaspitali. Voli da prati i ostale sportove prije svega fudbal i košarku, kao i sve utakmice francuske reprezentacije. Navijač je Le Mana.

Pored finala Dejvis kupa postoji mogućnost da Congu vidimo i na Serbian openu.

"Novak i ja već smo pričali na tu temu, a čuo sam i od drugih momaka sa tura da je riječ o odličnom takmičenju. Dakle, naravno da postoji šansa da dođem, a, recimo, ako osvojimo Dejvis kup, rado bih pitao Đokovića da me pozove da se opet vratim u Beograd", rekao je Conga u razgovori za "Novosti".

(MONDO - foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC