• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Peking voli Đokovića

Najbolji srpski teniser Novak Đoković odbranio je titulu u Pekingu pobjedom nad Špancem Davidom Fererom rezultatom 2:0, po setovima 6:2, 6:4.

 Peking voli Đokovića Izvor: MONDO

Finalni meč, koji je trajao sat i 25 minuta, prekinut je u nedjelju zbog kiše pri vođstvu Novaka Đokovića od 3:1 u gemovima.

On je u ponedjeljak samo nastavio sa odličnom igrom i ubjedljivo osvojio prvi set.

U nastavku su oba tenisera dosta griješila, ali je drugi reket svijeta bio za nijansu bolji i tako postao prvi uzastopni osvajač turnira koji se u glavnom gradu Kine održava od 2005.

Pored osamnaestog ATP trofeja u karijeri (iz 30 finala), zaradio je 500 bodova i tačno pola miliona dolara, dok je Španac morao da se zadovolji sa 300 bodova i čekom na 230.000 dolara.

"Naravno da sam srećan zbog osvajanja još jednog turnira i jer sam dodatno popravio svoj bilans u Pekingu. Ovo je definitivno jedan od turnira na kojima sam imao najviše uspjeha", rekao je Đoković.

Novak je iskoristio četiri od šest prilika za brejk, dok je na svoj servis osvojio 71 odsto poena.

"Počeo sam odlično, onda sam malo izgubio ritam i dozvolio Fereru da se vrati u meč. Generalno gledano, nismo baš prikazali tenis u kojem bi publika uživala. Bilo je dosta neiznuđenih grešaka", priznao je srpski teniser.

Đoković je već plasmanom u finale Pekinga obezbijedio učešće na ATP Vorld tur finalu, od 21. do 28. novembra u Londonu, dok je Ferer trenutno deveti u trci i pokušaće da pretekne zemljaka Fernanda Verdaska ili Amerikanca Endija Rodika.

Na turniru osmorice najboljih u 2010. godini sigurno će igrati Rafael Nadal i Rodžer Federer, a blizu cilja su Endi Marej, Robin Soderling i Tomaš Berdih.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC