• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Partizan i Voša čekaju žrijeb

Srbija će ponovo u Evroligi imati dva predstavnika, Partizan i Vojvodinu, a ko će im biti protivnici u grupnoj fazi biće poznato 7. novembra kada bude održan žrijeb u Rijeci.

 VATERPOLO: Partizan i Voša čekaju žrijeb Izvor: MONDO

Vojvodina je sa izmijenjenim i bitno podmlađenim sastavom (prosjek godina tima oko 18!) napravila podvig i u svojoj kvalifikacionoj grupi bila je druga, iza mađarskog Segeda.

Malo ko je očekivao da će poslije odlazaka Uroša Kalinića i Petra Filipovića (otišli u Jadran iz Herceg Novog), Igora Kovačevića (Olimpik iz Marseja) i Miloša Vukićevića (slovenački Koper), uspjeti da sa tako mladim i neiskusnim timom preskoči Brešu i ruski Sintez. Blistali su Srđan Vuksanović i golman Miloš Marinković, koji su predvodili "neke nove klince" sa Bare (mjesto gdje se nalazi bazen Voše).

Završene su i borbe u ostalim kvalifikacionim grupama: u grupi u kojoj je Barselona bila domaćin dalje su otišli domaćin Barselona i Budva, iz grupe čiji je domaćin bio Berlin u Evroligu su se plasirali zagrebačka Mladost i Eger, a u Rijeci su se na prva dva mjesta plasirali Primorje i Primorac iz Kotora.

Zanimljivo je da oba italijanska predstavnika u ovim kvalifikacijama, Savona i Breša, nisu uspjeli da se plasiraju u Evroligu.

Hrvatska, Crna Gora i Mađarska imaće po tri predstavnika u Evroligi, Srbija i Španija po dva, Grčka, Italija i Rusija po jedonog.

Žrijeb u Rijeci čekaju:

PARTIZAN, VOJVODINA (SRBIJA), Jug, Mladost i Primorje (Hrvatska), Jadran iz Herceg Novog, Primorac i Budva (Crna Gora), Vašaš, Eger i Seged (Mađarska), Barseloneta i Barselona (Španija), Olimpijakos (Grčka), Pro Reko (Italija), Spartak Volgograd (Rusija).

Titulu prvaka Evrope brani Pro Reko.

(MONDO - foto: VK Vojvodina)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC