• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F1: Da li će biti "dok se dvojica svađaju"...

Dvojac Red Bula Veber-Fetel ima velike šanse da donese titulu šampiona svom timu. Ko će to biti? I da li će možda profitirati treći?

 F1: Da li će biti "dok se dvojica svađaju"... Izvor: MONDO

Jedna od najneizvjesnijih sezona u Formuli 1 posljednjih godina ulazi u veliko finale. Do kraja šampionata ostale su još tri trke, a za titulu konkurišu dva vozača Red Bula, jedan iz Ferarija i jedan Meklarenov.

Pobjeda Sebastijana Fetela u Japanu približila ga je vodećem klupskom kolegi Marku Veberu. Sada je prednost Australijanca samo 14 bodova u odnosu na Fetela i Fernanda Alonsa iz Ferarija. Najmanje šanse da se domogne titule ima Luis Hamilton. Vozač Meklarena ima 192 boda.

Fetelovo samopouzdanje dobilo je značajan vjetar u leđa nakon pobede na stazi Suzuka u Japanu. On je tek treći vozač kome je pošlo za rukom da odbrani pobjedu u Japanu. Prije njega to je uspjelo Miki Hakinenu i Mihaelu Šumaheru.

"Ovo mi je prvi put da sam dva puta pobijedio na istoj stazi i jednostavno sam se zaljubio u nju. Veoma sam ponosan na samog sebe", izjavio je Fetel, kome je to bila treća pobjeda u ovoj sezoni, prva poslije trijumfa u Valensiji u trci za veliku nagradu Evrope, koja je vožena u junu.

"Ovo je bila turbulentna sezona za nas, sa dosta uspona i padova. Mislim, ipak, da sam u dobroj poziciji. Drago mi je što sam se vratio u pobjednički ritam", kaže Fetel.

Navijače Red Bula, pak, brine mogućnost da se desi najnepovoljniji scenario - da u borbi dva "bika" profitira "crni konj", tačnije Ferari, još preciznije Alonso.

Još je u svježem sjećanju strašan sudar Vebera i Fetela na trci u Turskoj, čak i izvjesna doza netrpeljivosti između njih dvojice poslije toga.

Šef Red Bula Kristijan Horner uveren je, međutim, da se to neće dogoditi i ne strahuje da bi borba Vebera i Fetela mogla da ugrozi šampionsku pobjedu jednog od njih dvojice.

"Srećni smo što imamo dvojicu gotovo istih, kvalitetnih vozača, kojima je glava 'na mjestu'. Mi smo, zaprtavo, u luksuznoj poziciji, jer imamo dva vozača koji se bore za titulu. Prezadovoljan sam njihovim vožnjama u ovoj sezoni i vjerujem da će isti nivo održati i u tri preostale trke".

Šef Red Bula je pohvalio Fetela za karakter koji je pokazao, jer je na polovini sezone zadobio nekoliko teških udaraca.

"Jedna od njegovih najvećih osobina je snažan karakter i vjera u sebe. Mislim da ni u jednom trenutku nije posumnjao da može da bude konkurentan. Poslije nekoliko teških nedjelja, Seb (Fetel) je odgovorio na najbolji mogući način".

Horner, međutim, odlučno demantuje da mu je Fetel bliži od Vebera, odnosno da više navija za Nijemca nego za Australijanca.

"Njih dvojica se bore za najveću moguću nagradu u automobilskom sportu i to donosi dodatni adrenalin cijelom timu. Ali, mi kao tim dajemo sve od sebe da se osjećaju ravnopravnim i tako se ponašamo prema njima".

Do kraja sezone ostale su još tri trke: u Južnoj Koreji (24. oktobar), Brazilu (7. novembar) i Abu Dabiju (14. novembar).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC