• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: "Partizan jači nego prošle godine"

Trener vaterpolista Partizana smatra da ima jači tim nego prošle godine. Od sljedeće sezone i Crvena zvezda u regionalnoj vaterpolo ligi.

 VATERPOLO: "Partizan jači nego prošle godine" Izvor: MONDO

Trener vaterpolista Partizana Igor Milanović ocijenio je da je ekipa jača i iskusnija nego prošle sezone i najavio da će crno-bijeli pokušati da odbrane domaću "duplu krunu" i plasiraju se na završni turnir Evrolige.

"Iskreno rečeno, mislim da imamo jaču ekipu nego prošle sezone. Otišli su (Slavko) Gak i (Luka) Mirković što je bili planirano, dok je Živko Gocić klub napustio iz finansijskih razloga. U kvalitete naših pojačanja Teodorosa Hadžiteodorua i Aleksandra Radovića uvjerio sam se još ranije. Radovića znam iz juniorske konkurencije, a sa Hadžiteodoruom sam igrao zajedno", rekao je Milanović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Milanović je ocijenio da je iskustvo igranja na završnom turniru Evrolige prošle sezone značajno uticalo na ekipu i istakao dobru atmosferu među crno-bijelima.

"Jači smo za sezonu koja je iza nas, u kojoj smo unijeli neke promjene i novine. Imamo odličnu atmosferu, a siguran sam da ćemo i ove sezone biti ekipa koja igra agresivnu odbranu. Drago mi je i što je ostatak ekipe na pravi način dočekao novajlije", kazao je trener Partizana.

On je priznao i da ga još "boli" prošlogodišni poraz od Pro Reka u polufinalu završnog turnira Evrolige.

"I ja sam iskusniji za jednu godinu na klupi... Iskreno, još se ponekad noću budim okupan znojem misleći na taj poraz", rekao je Milanović.

Partizan će ove sezone igrati i u regionalnoj Evrointer ligi, sa klubovima iz Mađarske, Rumunije i Slovačke.

"Prošle sezone nam je ta liga značila u sticanju takmičarskog ritma za Evroligu. Ove godine očekujem da ekipa igra još bolje, a rezultati će doći kao posljedica toga. Cilj nam je da odemo na Fajnal for Evrolige, a tamo sigurno nećemo ići da izgubimo neku utakmicu", zaključio je Milanović.

Predsjednik crno-bijelih Aleksandar Šoštar rekao je novinarima da je nedavno na sastanku u Budimpešti dogovoreno da od sljedeće sezone u regionalnoj ligi igraju tri srpska kluba, Partizan, Vojvodina i Crvena zvezda.

"Ova liga je u interesu Partizana, ali i cijelog srpskog vaterpola. Bez nje vaterpolo u ovom trenutku ne može da napreduje", naveo je prvi čovjek šampiona Srbije.

Šoštar je dodao i da će umjesto planiranog turnira Partizanove legende, crno-bijeli u subotu odigrati utakmicu protiv zagrebačke Mladosti.

"U srijedu smo dobili potvrdu da, iako je bilo planirano, kotorski Primorac zbog nekih problema unutar kluba neće doći na turnir. Zbog toga će jednu utakmicu odigrati Partizan i Mladost, dve najtrofejnije ekipe u Evropi", rekao je Šoštar.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC