• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ana Ivanović: Zrelija sam i kompletnija

Srpska teniserka je u dobroj formi. Od avgusta je ostvarila 12 pobjeda, uz samo pet poraza. Kaže da je povratak na pobjedničke staze bio dug proces.

 Ana Ivanović: Zrelija sam i kompletnija Izvor: MONDO

Ana Ivanović je ponovo u Lincu. Nekadašnja najbolja teniserka svijeta osvojila je turnir u austrijskom gradu 2008. godine i to joj je posljednji trofej.

Sada je do Lica stigla "na brzaka". Poziv organizatora dobila je u nedelju, pošto je učešće otkazala Serena Vilijams, a već u utorak mora na teren.

"Odluku sam morala da donesem za nekoliko minuta. Bilo je to istovremeno i teško i lako uraditi. Ovde se brinu o nama, na svakom koraku osjećam dobrodošlicu. Dobro sam igrala u Pekingu prošle nedelje i pomislila sam zašto da propustim šansu da nastavim. Teško je sa zatvorenog preći na otvoreni teren, ali u dobroj sam formi i želim da se takmičim", rekla je 29. teniserka na WTA listi.

I zaista je u dobroj formi. Od januara do avgusta ove godine ostvarila je samo 12 pobjeda, uz čak 14 poraza, a od tada se radovala 11 puta, dok je teren napustila pognute glave samo pet puta.

"To je bio dug proces. Kada sam počela da radim sa Hajncom (Gintard) i novim kondicionim trenerom, mislila sam da će se rezultati vidjeti odmah. Međutim, morala sam da budem strpljiva. Morala sam da shvatim da će biti uspona i padova. Sada sam zrelija i kompletnija, imam više pobjeda koje su mi donijele samopouzdanje".

U Pekingu je stigla do polufinala, u kome je bolja bila Karolina Voznijacki.

"Odigrala sam nekoliko zaista dobrih mečeva. Bila sam razočarana poslije poraza, ali imala sam šanse, a ona je 'broj jedan' i igra najbolje u karijeri. Kada pobjeđujete i osvajate titule kao ona, puni ste samopouzdanja. Ja nisam pobjeđivala u toj meri. Unaprijedila je igru, servis joj je bolji, konstantnija je. U stvari, oduvijek je bila konstanta, ali nikad kao sada. Baš je dobra".

Linc vraća Anu u prošlost. Emocije naviru.

"Kada sam došla na prvo mjesto bilo mi je divno, ali mislila sam da moram da igram sve bolje i da nastavim da napredujem. Promijenila sam neke stvari i to nije bilo dobro. Izgubila sam ritam, stigle su me povrede. Onda sam počela da gubim mečeve. Očekivala sam da ću pobjeđivati, a to je bilo teško. Sve sam prihvatala lično. Slomila sam se. Ali, ne može da se misli samo na to šta drugi očekuju od tebe", zaključila je Ana Ivanović.

(MONDO, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC