• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Razišli se Zimonjić i Nestor

Poslije tri sezone, Nenad Zimonjić (34) i Danijel Nestor (38) odlučili su da se raziđu i nastave karijere sa novim partnerima. Zimonjić/Lodra novi par.

 Razišli se Zimonjić i Nestor Izvor: MONDO

Zimonjić će od 2011. godine igrati sa sjajnim Francuzom u dubl igri, Mišelom Lodrom (30), dok će Nestor nastaviti da nastupa sa Bjelorusom fantastičnog servisa, Maksom Mirnjijem (35).

Poput Nestora i Lodra je lijevoruki igrač, tako da Zimonjić neće u velikoj mjeri mijenjati svoj stil igre. Smatra se da je kombinacija desnorukog i lijevorukog tenisera u dublu prednost.

Dvije i po sezone trajala je dominacija Zimonjića i Nestora na ATP turu i tokom tog perioda Beograđani su najveći dio vremena proveli na vrhu rang liste dublova i osvojili tri gren slema, uz još dva finala, jedno finale Masters serije i još 20 ATP titula!



Ali, druga polovina sezone 2010 bila je prilično neuspješna, poslije čega se u teniskim krugovima pročulo da je Zimonjić predložio Nestoru razlaz, što je Kanađanin srpskog porijekla prihvatio i da su dogovor postigli u korektnoj atmosferi, a tome doprinosi i podatak da će nastaviti da igraju zajedno do kraja sezone i finala Masters serije u Londonu.

Bez ozbira na takve opservacija, na pojedinim teniskim blogovima, može se pročitati i da je Zimonjić "otkačio" Nestora...

"Mislim da je ovo dobra promjena. Prijedlog je došao sa njegove (Zimonjićeve) strane, ali sam i ja o tome razmišljao već neko vrijeme. Ipak, nisam napravio prvi potez, jer nisam vidio bolju opciju u tom trenutku", rekao je Nestor, koji je u bogatoj karijeri osvojio 69 ATP titula.



"Borili smo se sa odsustvom konstatnosti tokom ove godine. Uglavnom je prethodnih godina bio slučaj da nam je prvo kolo bila najveća prepreka, a da bismo kasnije počeli da 'rolamo'. Ali, posljednjih nekoliko turnira bio je drugačiji trend... Prolazili bismo prvo kolo lako, a onda gubili još lakše", dodao je Nestor.

Nestor je još rekao:

"Mislim da će Nenad igrati dobro sa novim partnerom i ne krivim ga ni malo za ovo".

Nenad Zimonjić još se nije u medijima oglasio povodom razlaza sa Nestorom i dogovora sa Lodrom.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC