• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zimonjić: Hoću titule sa mlađim partnerom

Najbolji srpski dubl igrač raskinuće saradnju sa Nestorom, na sopstvenu inicijativu, a otpočeće sa Mišelom Lodrom.

 Zimonjić: Hoću titule sa mlađim partnerom Izvor: MONDO

Nenad Zimonjić i Danijel Nestor rastaće se na kraju sezone - "razbiće se" drugi dubl svijeta.

Srpski teniser je priznao da je inicirao ideju o razlazu i da će mu naredni partner biti Francuz, Mišel Lodra.

"Nema nekog specijalnog razloga. Odluku je bilo teško donijeti. Ali s druge strane, mislim da smo odigrali dobre 2,5 godine i da je jednostavno došao takav trenutak. Poslije Rolan Garosa sve smo odigrali ispod nivoa. Mislim da bi bilo dobro da igramo sa nekim drugim partnerima. Nešto slično je Nestor uradio kada je 2007. ostavio Noulza da bi igrao sa mnom. Moj cilj je da nađem nekog mlađeg sa kojim ću moći da nastavljam da osvajam titule", pojasnio je Zimonjić za Zurnal.rs.

Zimonjić i Nestor su svake godine osvojili bar po jednu gren slem titulu. Međutim, u drugoj polovini 2010. nisu bili na očekivanom nivou.

"Serija loših rezultata poslije osvajanja Garosa. A i sam osjećaj na terenu. Jednostavno, od trijumfa u Parizu, početkom juna, nemamo rezultate. Odigrali smo samo dva polufinala, i to ma manjim turnirima, a gubili smo od timova protiv kojih normalno to ne bi smjelo da se desi".

Srpski Dejvis kup reprezentativac vjeruje da će šok terapija pozitivno uticati na obojicu.

"Naša forma posljednjih mjeseci nije na zavidnom nivou, a to važi za obojicu. Nadam se da će promjena partnera donijeti nove motive i nove izazove za obojicu, a vrijeme će pokazati koliko je to bila dobra odluka".

Sve je počelo poslije Rolan Garosa...

"Imali smo veoma teške mečeve, nismo uspijevali da iskoristimo šanse, počeli smo da gubimo samopouzdanje i igru. Jedno je vuklo drugo".



Prijateljski odnosi dvojice tenisera rođenih u Beogradu neće biti prekinuti.

"Mi smo dobri prijatelji, kao i naše porodice, tu se ništa neće promijeniti. Ovo je čisto poslovna odluka, uvjeren sam da smo na vrijeme to uradili kako bismo što bolje startovali u 2011".

Još ranije je Nestor rekao da je Zimonjić predložio "raskid", ali i da je i sam razmišljao iu tom pravcu.

"Sve je bilo veoma korektno, nema ni razloga da bude drugačije. On razumije moju odluku. Bilo je pitanje ko će prvi to pomenuti. Obojica smo razmišljali o tome ali ja osjećam da imam još ambicija".

Zimonjić će igrati sa Lodrom, koji će mu biti protivnik u finalu Dejvis kupa.

"Nestor je jedan od rijetkih igrača koji su skoro sve osvojili – samo mu Dejvis kup nedostaje. Meni je ostalo mnogo više toga, gren slem trofeji u Melburnu i Njujorku, medalja na Olimpijadi, titule na Mastersima 1.000 u Indijen Velsu i Majamiju, Dejvis kup. Nadam se da će mi novi partner pomoći da ostvarim što bolje rezultate".

Lodra je ove godine u odličnoj formi.

"Lodra je izuzetno dobar igrač, kako u singlu, tako i u dbulu. Ovu godinu je počeo sa Ramom iz Izraela, ali sada igra sa zemljakom Benetoom. Osvojio je sa Santoroom Australijski open dva puta, Paesa i mene su pobijedili u finalu Mastersa 2005. Sa Klemonom je uzeo trofej u Vimbldonu. Njemu nedostaju titule u Parizu i Njujorku, meni u Melburnu i Njujorku, nadam da ćemo ih zajedno osvojiti. Ja očekujem dobru saradnju", završio je Nenad Zimonjić.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC